- Jon har fortjent dette

Brendan Rodgers mener at mange unge spillere i England får for gode kontrakter for tidlig. Det skjedde også med Jon Flanagan, men scouseren har kjempet seg tilbake.

Jon Flanagan debuterte som 18-åring for Liverpool i 2011, men etter å ha imponert i syv ligakamper mot slutten av 2010/11 har den unge backen slitt med å få mer spilletid på Liverpools førstelag. Raheem Sterling var noe av det samme, et stort talent som etter en god start fikk en lukrativ kontrakt og siden ikke greide å følge. Nå er de begge tilbake på den beste elleveren til Liverpool, og ikke minst Flanagan har kommet tilbake mot de fleste odds.

- For et par år siden, da han kom inn på laget som 18-åring, var han veldig god og fikk en ny og lukrativ kontrakt, reflekterer Brendan Rodgers til Daily Mirror om Jon Flanagan.

- Det er problemet med unge spillere her i landet. Vi betaler dem slik at de skal mislykkes, og siden blir de bare borte og du hører aldri fra dem igjen.  Jeg har fortalt ham «bare spill hver kamp som om du ennå ikke har slått igjennom, og bare gjør det beste du kan».

- Det er hva han har gjort. Jon har arbeidet utrolig hardt, hver dag, og vist meg at han fortjener sin sjanse. Det er derfor han er på laget.

- Jeg har sett det så ofte med unge spillere, fortsetter manageren om det faktum at unge spillere kan miste fokus når de blir millionærer som tenåringer. – Du ser disse unge guttene spille en eller to kamper, de får disse utrolige kontraktene, og deretter går det bare nedover.

- Når de er blitt 22 eller 23 år hører du folk spør, «hva hendte med den og den?». Det som fjerner fotballspillere mest vekk fra realiteten er penger. Hvis vi skal hjelpe unge fotballspillere, da må du beskytte dem og ikke gi dem store kontrakter.

- Du ser unge spillere som er mangemillionærer og, uansett hva du måtte si, det tar vekk noe av skarpheten.

- Han er en virkelig fin gutt, avslutter imidlertid Rodgers om Jon Flanagan. – Det var utrolig at det bare var én klubb som var interessert i å ta ham på lån, men han har kommet tilbake og vist den rette innstillingen. Jon har fortjent dette.