- Juniorcupen er en gulrot

Førstelagstrener Mike Marsh beskriver FA Youth Cup som en gulrot for Liverpools unge talenter. De røde møter som kjent Histon i fjerde runde i turneringen i kveld.

 - Jeg ønsker våre unge spillere lykke til i turneringen. Det er en flott turnering å være involvert i, sier Marsh til Liverpoolfc.com.

- De har en flott mulighet til å gå videre til neste runde, nå som de møter et amatørlag, selv om det er på bortebane, slår han fast.

- Det blir en vanskelig kamp, men dersom våre gutter spiller opp mot sitt beste er jeg sikker på at de avanserer i turneringen.

- Vi ble slått ut ved første korsvei mot Swansea i fjor, når vi møtte dem på bortebane. Vi spilte veldig svakt den kvelden, og klarte aldri å avansere. Det tok spillerne et par uker å få det tapet ut av systemet, fordi det var en stå stor skuffelse for oss alle.

- Dersom årets juniorlag klarer å avansere i turneringen vil det skape stor entusiasme utover sesongen. Sesongen er lang, og det kan av og til være vanskelig å holde spillerne motiverte gjennom hele sesongen. Dersom man har en gulrot i form av det å kjempe om en plass på cuplaget, er dette et flott verktøy for å holde motivasjonen på topp for en trener.

Marsh peker også på 4-1 seieren over Inter i NextGen Series som et løft for de unge spillerne.

- De var fantastiske i den i kampen. Det var en kamp som måtte vinnes, og vi vant den komfortabelt. Vi gikk til kampen med den rette innstillingen, spilte veldig bra og fortjente så absolutt poengene. Jeg er glad for at vi er med i cupspillet i den turneringen, for vi gjorde det så godt i denne turneringen også i fjor.

- Rutinen du tilegner deg gjennom spill i NextGen og FA Youth Cup er noe spillerne vil dra nytte av dersom de klarer å ta steget opp til Melwood og spille i større kamper.

- Det har alltid hersket en god lagånd blant juniorspillerne i Liverpool. Det er fine typer på alle lagene, uansett om det dreier seg om unge spillere eller spillere som spiller på førstelaget.

- Når det gjelder resultatene i NextGen denne sesongen, så må man huske på at alle våre tre første kamper var på bortebane mot topplag i Europa. Alle disse tre måtte reise til Liverpool for å spille returkampen på vår bane, og vi klarte å snu resultatene i vår favør. Dette takket være en fantastisk stab. Rodolfo Borrell har gjort en strålende jobb etter at han ble forfremmet til akademiets tekniske direktør. Vi har hentet in Alex Inglethorpe fra Tottenham, som har startet sin karriere her meget bra. Resten av staben har vært her en stund. Steve Cooper, Mike Garrity og alle de yngre trenerne som gjør en fantastisk jobb. Jeg får ikke roset dem nok.