- Klare til kamp på alle måter

Brendan Rodgers tror ikke det vil være problem at et tilnærmet toppet rødt lag i kveld spiller sin tredje kamp på ei uke. Hans spillere er klare både fysisk og mentalt.

- Det fine for meg er den responsen jeg fikk etter skuffelsen i den første kampen, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo før returmøtet mot Zenit i kveld. – Vi snakket om områder vi måtte bli bedre på før kampen mot Swansea. Jeg var på utkikk etter entusiasme og besluttsomhet for å få et positivt resultat, og de leverte en utmerket prestasjon. Vi må igjen vise den innstillingen.

- Jeg har tiltro til spillernes fysiske forfatning, fortsetter Liverpools manager foran en kamp hvor motstander Zenit ikke har begynt sin ligasesong etter vinterpausen og følgelig hadde spillefri i helgen.

- Deres fysikk er på et virkelig høyt nivå. Jeg mener at vi ikke skulle ha spilt på søndag, men måten de presterte på ga meg stor stolthet. Spillerne kunne kommet med unnskyldninger etter først å ha spilt mot West Brom, siden reist til Russland for å spille på torsdag, men statistisk var den en av sesongens beste kamper i form av energi og det kvaliteten de viste.

- Vi har hatt et lite pusterom siden den første kampen mot Zenit, slik at jeg tror ikke det vil skape mye problemer mentalt eller fysisk. Dette er en kamp vi ønsker å vinne, vi vil være klare til kamp på alle måter.

- Vi har gått igjennom kampen med spillerne og delt den opp i fem deler. De første 20 minuttene er viktige, men det er også de neste 20 fram til pause. Vi har sett på hver del helt fram til ekstraomganger og hva som er viktig for oss.

- Det er ulike former for konsentrasjon som behøves. Vi har vist at vi kan score mål. Daniel Sturridge har vært en vitamininnsprøyting og virkelig bidratt i vårt system, men når han ikke har spilt har vi vist at vi kan score tre mål eller mer.

- Vi har holdt buret rent ti ganger i ligaen, som er det nest høyest i Premier League, slik at vi kan klare det. Hvis vi kan få tilbake vårt fokus og konsentrasjon kan vi unngå å slippe inn mål.