- Klart vi bryr oss

Steven Gerrard og de øvrige engelske landslagsspillerne blir til stadighet møtt av påstander om at de ikke bryr seg om landslaget, og ikke presterer like bra for England som for klubblaget. Nå slår Liverpool- og England-kapteinen tilbake mot kritikerne.

- Det er tull å hevde noe slikt. Tull. Smerten og irritasjonen vi følte da vi ikke kvalifiserte oss til EM i 2008. Jeg ønsket vi kunne putte den på en flaske og vise den frem til folk som sier slike ting og tviler på at vi bryr oss, sier Gerrard til Mirror.

- Vi bryr oss. Stol på meg, vi bryr oss. Ingen bryr seg mer enn spillerne, legger han til.

- Vi forstår at fans og media er lidenskapelig opptatt av landslaget, men det er helt klart tilfelle i garderoben også.

- Det er synd supporterne og visse folk ikke kan gå inn i garderoben og se hvordan vi forbereder oss og hvor sterkt vi ønsker dette. Ordet jeg vil bruke for å beskrive slike påstander er «tull». Dersom vi ikke brydde oss, ville vi ikke være her. Jeg ville ikke vært aktuell for landslaget da.

- Ingen blir tvunget til å spille for England. Du spiller fordi du vil det selv, fordi du er desperat etter å spille landskamper, på grunn av at det er hva du har drømt om fra barnsben av.

- Når du vinner med England, spiller bra, scorer mål eller oppnår noe sammen, finnes det ikke noen bedre følelse. Det betyr mye når du spiller for klubben din. Men når du spiller for England, spiller du for landet ditt. Alle er desperate etter å være en del av et suksessfullt landslag.

- Jeg synes ikke vi blir kritisert for mye. Vi er England. Vi tar i mot ros når vi spiller bra og slår lag som Brasil. Men når vi ikke presterer bra må vi akseptere kritikk, og ta det til oss. Det er en del av det å være England-spiller. Det er stunder da vi må ta ansvar. Det har vært kamper der manageren har hatt en kampplan, og bedt oss om å gjøre visse ting både fremover og bakover på banen, og vi bare har klart å spille bra i en omgang. Da er det urettferdig at manageren får kritikken, når det er spillerne som burde hatt den. Men jeg tror at uavgjortresultatene i Warsawa, Podgorica og Kiev vil vise seg å være gode resultater i midten av neste uke.

- Presset er på meg nå, men det er hva jeg har ønsket når jeg ble gitt kapteinsvervet. Jeg frykter det ikke, og det bekymrer meg ikke. Jeg er spent. Dette er en mulighet for meg til å lede laget til Brasil, og det gjør meg opprømt.

- Skal vi klare det må vi prestere opp mot vårt beste. Det betyr høyt tempo, angripe uten bremsene på, publikum vil være bak oss, vi må starte bra og ta initiativet i kampene. Det er nøkkelen for meg. Vi må spille på våre styrker. Klarer vi det, er jeg sikker på at vi vil kvalifisere oss for VM. Jeg respekterer lagene vi skal møte. Men jeg har enda større respekt for spillerne vi har her. Vi vil gjøre jobben.