- Kommet til en ambisiøs klubb

Mamadou Sakho forteller at han sluttet seg til Liverpool fordi han har tro på prosjektet i klubben. Synes han passer fint inn i LFC.

Mamadou Sakho debuterte for Liverpool i 2-2-kampen mot Swansea. Forsvarspilleren har raskt funnet seg til rette på Merseyside. Han forlot Paris St. Germian etter mer enn et ti år.

- Det var et stort steg for meg å komme hit, uttaler Mamadou Sakho til Liverpool Echo.

- Jeg hadde vært i Paris St. Germain siden jeg var 12 år, men det kommer til et tidspunkt i alle spilleres liv at du må foreta et karrierevalg.

- Jeg hadde oppnådd alt jeg ønsket i Paris St. Germain. Vi hadde vunnet tittelen, og jeg hadde tatt avgjørelsen en stund tilbake om at jeg ønsket noe annet.

- Jeg visste at jeg ønsket å oppleve en annen kultur og lære nye ting. Da Liverpool kom inn for meg, ble jeg lett overbevist. Jeg var til slutt glad for å dra.

- Det har så langt gått bra for meg her. Jeg har funnet meg raskt til rette. Jeg forlot Paris for å slutte meg til en ambisiøs klubb. Jeg er veldig spent på prosjektet her.

Sakho vokste opp i bydelen Goutte d’Or i Paris. Han viste tidlig sitt talent, men disiplinen har ikke alltid vært like god. Han ble truet med utestengelse fra Paris St. Germains akademi. Etter farens død, da han var 14 år gammel, vurderte han å gi seg med fotball. Sakho etablerte seg etter hvert som et av klubbens mest spennende talenter. Han fikk sin førstelagsdebut som 17-åring i 2007.

- Jeg vokste opp i et område i Paris der ikke alt er så fint og hyggelig. I den alderen må du sette deg i litt respekt. Da jeg var 14 år, prøvde jeg å utnytte de andre spillerne litt, men det ble snart gjort klart for meg at jeg måtte ha fokus, konsentrere meg, gå til sengs tidlig og jobbe hardt.

- Det var litt fysisk, litt verbalt. Jeg var bare tenåring. Det ble gjort klart for meg at dersom jeg ikke begynte å skjerpe meg, så ville jeg få problemer.

- Når du er i den alderen, kan moren din si at du må være i seng innen klokken, men skal mannen på ungdomssenteret fortelle meg det? Svaret var det du ville forvente: Du er ikke min far, så hvorfor skal du fortelle meg det?

- Men jeg lærte snart at jeg måtte ha fokus. Jeg måtte tilpasse meg og gjøre de rette tingene. Det var for mitt eget beste.

- Den opprørske fasen var litt før min far døde, men jeg bestemte meg for etter det at jeg måtte ta det rolig og konsentrere meg om å bli profesjonell fotballspiller. Livet var ganske vanskelig på den tiden, men jeg forpliktet meg til å bli proff og alt som hører til det.

- Jeg ønsket å forsørge min familie, og samtidig hengi min lidenskap for fotball.

Pari St. Germain ble tatt over av Qatar Sports Investment for to år siden. Klubben investerte 100 millioner euro i nye spillere i sommer.

- Det er et stort prosjekt på gang der, og det gjenspeiler deres ambisjoner. Min situasjon var basert mer på mitt ønske om virkelig å konkurrere, og det er noe jeg vet at jeg vil få i Liverpool.

- Det var en impuls å forlate Paris St. Germain. Det kom så mange nye spillere til klubben, men de presset meg ikke ut. Det handlet alt om at jeg ønsket å dra ut.

- Det er to forskjellige stiler, tilstrømningen av penger eller bygge spiller for spiller for å fylle opp troppen.

- Paris-modellen var mye business i den forstand. Jeg har kommet til en klubb som fungerer med en familiementalitet. Det er det som passer meg. Jeg føler at vi har alle i denne familiegruppen, og vi styrer alle mot samme målsetting.

Sakho ville ha tjent bedre om han hadde signert ny kontrakt  Paris St. Germain eller blitt værende ut kontrakten og gått gratis. Men forsvareren grep muligheten til å komme til Liverpool og hjelpe klubben til Champions League. Han er Liverpools dyreste midtstopper gjennom tidene, men prislappen på £15M kommer til å være en bør på hans skuldre.

- Jeg kom hit for fotballen, ikke pengene. Jeg hadde ett år igjen av min kontrakt. Om fire måneder kunne jeg ha signert for noen på Bosman. Jeg setter fotball og muligheten til å komme hit foran personlig vinning.

- Det er mange meget gode spillere i klubben. Klubben har vist store ambisjoner for sesongen. De har store ambisjoner i Premier League. De har en klar målsetting om å kvalifisere seg til Champions League.

- Det tiltalte meg, og det gjorde også muligheten til å komme til et nytt land og en ny kultur. Jeg tror også at jeg vil passe spillestilen i England.

- Etter min mening er Premier League den beste ligaen i verden. Det krever mye tøffhet og konsentrasjon fra alle spillerne, og det kan bare hjelpe meg til å utvikle meg som spiller og person.

- Jeg føler at jeg hadde gjort alt med Paris, og at det var tid for å skifte kapittel. Dette er et nytt kapittel for Liverpool og for meg. Jeg ønsker å sette mitt preg på det kapittelet.

Mamadou Sakho spilte i en veldedighetskamp sammen med Jamie Carragher i fjor,

- Det var en god kamp, det var en fornøyelse for meg å møte en slik betydningsfull person i Liverpools historie

Sakho vurderte aldri å ta over draktnummer 23 etter Jamie Carragher

- Jeg hadde ingen planer om å ta hans nummer. Du må respektere de etablerte spillerne og også tidligere spillere.

- Jeg visste at Jamie Carragher hadde hatt 23. Jeg har stor respekt for ham og for hans trøye. Han har vært en bærebjelke for denne klubben i så mange år.