- Lagånden er nøkkelen til suksess

Kolo Toure mener Liverpool allerede innehar lagånden som trengs for å bli et suksessfullt lag.

Kolo Toure har vunnet Premier League med Arsenal og Manchester City. Ivorianeren vet hvor viktig lagånden er for suksess.

- Det er nøkkelen. Med lagånd kan du vinne alt. Individer er meget viktig, men lagånden er nøkkelen. Det er det viktigste. Individer kan vinne deg en kamp, men for å vinne trofeer og bli mester er det opp til spillergruppen, uttaler Kolo Toure til Liverpoolfc.com.

- Hvis du ønsker å bli suksessfull, må du jobbe som et lag. Det er meget, meget viktig, fordi vi er en gruppe med spillere. Vi har samme målsetting – å vinne trofeer og gjøre det så bra som mulig.

- Når du ikke spiller, må du støtte laget. Dine lagkamerater må føle at du støtter dem fullt ut.

Kolo Toure mistet 1-0-seieren mot Manchester United grunnet en lyskeskade, men var raskt nede fra direktørboksen og gratulerte lagkameratene med tre poeng.

- Spillerne gjorde en stor kamp. Jeg var ikke banen. Jeg ønsket å hjelpe dem, men kunne ikke. Skrtel spilte en fantastisk kamp. Vi jobbet meget, meget bra som lag. Det er flott for lagånden i gruppen.

Seieren mot United er den eneste kampen Toure har gått glipp av siden overgangen fra Manchester City. Midtstopperen så kampen fra direktørboksen.

- Det var vanskelig. Det er vanskelig når du ikke kan hjelpe lagkameratene ved å spille kampen. Å møte United er en stor kamp, men til slutt vant vi kampen.

- Det roet meg fordi jeg så laget spilte meget bra, dominerte og kontrollerte kampen meget bra. Når du ikke kan spille, men likevel se laget ditt vinne, gjør det deg roligere.

Liverpool er det eneste laget i Premier League med full pott etter tre kamper. Toure er ikke overrasket over den gode starten.

- Du blir enda mer motivert av å se på tabellen. Jeg er ikke overrasket etter å ha sett innsatsen i sesongoppkjøringen og oppofrelsen spillerne viser på trening hver dag.

- Vi har jobbet så hardt. Alle er meget fokusert – både de unge og de erfarne spillerne.

- Manageren gjør en flott jobb. Hele staben jobber meget hardt. Vi må fortsette slik, og resultatene vil komme.