- Lekser like viktig som trening

Brendan Rodgers mener at skolearbeid og lekser er minst like viktig som trening for Liverpools akademispillere.

Liverpool FC har et samarbeid med Rainhill High School, der skolen hjelper til med utdanningen av klubbens akademispillere. Her har blant andre spillere som Raheem Sterling og Jordon Ibe fått sin skolegang. Unge spillere som Jordan Rossiter og Lloyd Jones er for tiden elever ved skolen.

Rodgers mener det er viktig at spillerne som går gradene i klubben ikke bare blir gode fotballspillere, men også godt utdannede mennesker.

- For unge spillere er utdanning viktig. De trenger en helhetlig utvikling, og klubben har dratt stor nytte av Rainhill High School i flere år. Klubben har et godt samarbeid med skolen, noe som er fantastisk, uttaler manageren til Liverpool Echo.

- Spillere som Raheem Sterling og Jordan Ibe har fått sin utdanning her, noe som gir dem en større mulighet til å utvikle seg som mennesker. Unge gutter, spesielt talentfulle fotballspillere, kan havne i en vanskelig situasjon dersom de kun fokuserer på fotball når de er 13-14 år gamle.

- Se på unge Jerome Sinclair. Han er den yngste spilleren som noen sinne har spilt for Liverpools førstelag, men skolefaglig er han samtidig veldig dyktig. Han er veldig fokusert og kunnskapsrik. Det er viktig. Ikke alle våre spillere er like skoleflinke som ham, men alle må gjøre sitt beste, mener Rodgers.

- Guttene lærer å ha respekt for folk, de lærer seg verdier og etikk på skolen, og det er ikke bare viktig på fotballbanen men også i samfunnet forøvrig.

Akademidirektør Frank McParland er enig.

- Vi har bygd et virkelig nært samarbeid med Rainhill de siste årene. Det er svært viktig med tanke på å hjelpe våre unge spillere med utdanningen utenfor banen, som gjør at de senere kan spille en viktig rolle i lokalsamfunnet, sier McParland.

Han mener at udanningen Sterling og Ibe fikk ved Rainhill var spesielt viktig for akkurat disse to, fordi de hadde forlatt sitt nærmiljø i London og sluttet seg til Liverpool i ung alder.

- Disse to guttene flyttet hit fra en annen del av landet, og da må du integreres i kulturen på stedet du kommer til. For dem var det flott å kunne gå på skole her, og jeg vet de likte det. Det gjorde omstillingen enklere for dem, for lærerne tok godt vare på dem. Det var veldig, veldig viktig for dem, og hadde stor betydning for disse spillernes utvikling, slår McParland fast.