- Lett å motivere seg

Brendan Rodgers mener det er lett for Liverpools spillere å motivere seg til kamper mot Chelsea.

- Det vil ikke skorte på motivasjon hos oss. Alle kamper mellom Liverpool og Chelsea er store kamper, og morgendagens kamp blir ikke annerledes. Det vil være mange følelser i sving denne dagen, men så snart kampen er i gang vil spillerne være veldig fokuserte, lover manageren i et intervju med Liverpool Echo.

- Spillerne ser virkelig frem til å spille på Anfield igjen, og vi føler vi kan vinne alle kamper der. Det vil bli en meget god stemning på tribunene, og vi møter et godt Chelsea-lag, legger han til.

- Vi har vært uheldige i en rekke kamper mot topplagene denne sesongen, men viste mot Tottenham på hjemmebane at vi kan slå denne type motstander. Vi har tro på at vi skal klare det igjen.

- Vi har fem kamper igjen, og vi ønsker å vinne dem alle sammen. Det er veldig viktig for oss å avslutte sesongen så sterkt som mulig. Vi vil ikke vinne noe trofé denne sesongen, men det handler om å legge et godt grunnlag med tanke på neste sesong.

Rafael Benitez vil være tilbake på Anfield i morgen. Rodgers mener at spanjolen fikk et vanskelig utgangspunkt når han tok over som manager i London-klubben.

- Det var en vanskelig tid å komme til Chelsea for ham. Jeg følte med Roberto Di Matteo som fikk sparken, for tidlig i sesongen snakket alle om at Chelsea kanskje kunne vinne ligaen. Så fikk han sparken noen kamper senere. Rafael Benitez kom til en spillergruppe som var regjerende europeiske mestere, og hvor det hadde blitt investert tungt i nye spillere sist sommer for å utvikle dem videre.

- De har en veldig god spillergruppe, og Rafa ville ha forventet at de skulle kjempe om trofeer. Til tider må det ha virket som verden var mot ham, men han har gjort en profesjonell jobb og gjort sitt beste.

- Jeg så deres kamp mot Fulham denne uken. Chelsea er et lag satt opp for å forsvare seg. De holder lagdelene samlet, og kjører kontringer. Jeg ser dem verken mer eller mindre som en trussel nå enn jeg gjorde tidligere i sesongen. De har noen enestående spillere som er vant til å vinne, så det blir en tøff kamp for oss.

Rodgers leder Liverpool i sin 50. kamp i morgen. Målet på sikt er å ta Anfield-klubben tilbake blant topp fire.

- Det blir ikke lett. Bare se på Chelsea. De ble nummer seks forrige sesong, og brukte £71M netto sist sommer for å komme tilbake blant topp fire.

Chelsea har ikke slått Liverpool i ligaen siden Benitez sin siste hjemmekamp som Liverpool-manager, i mai 2010. De røde har muligheten til å vinne sin tredje strake hjemmekamp mot London-klubben.

- Vi har jobbet på trening i et forsøk på å bli mer aggressive i angrep. Vi skaper plenty med sjanser, og jeg har tro på at vi skal klare å ta vare på dem. Det positive den siste tiden er at vi har holdt nullen. Vi har klart det i 13 kamper, og målet for sesongen er å klare det i 15 kamper. Det gir oss et solid grunnlag å jobbe videre fra.