- LFC har plattform for suksess

Dr Steve Peters mener Brendan Rodgers har bygget opp et støtteapparat godt nok for fremtidig suksess.

Sportspsykologen Steve Peters har fått mye av æren for at Chris Hoy og Victoria Pendleton tok OL-gull. Nå er han på Melwood én dag i uken.
- Jeg er bare på Melwood én gang i uken. Jeg er ikke heltidsansatt i klubben, så jeg vil tro jeg har god innsikt for en fra utsiden, sier Dr Peters til Liverpool FC Magazine.

- Det er veldig tydelig for meg at støtteapparatet her fungerer meget bra. Det er veldig sterkt på alle måter. Grunnlaget er der for suksess.

- Du har aldri noen garantier i fotball. Jeg har sett kamper hvor laget spiller bra og dominerer, men taper. Det er ingen eksakt vitenskap.

- Når man har alt på plass utenfor banen, øker sannsynligheten for at klubben vil bli styrket og derfor være mer suksessfull.

Dr Peters har tidligere jobbet med Craig Bellamy. Bellamy fortalte i sin selvbiografi at han lot sitt sinne gå utover Dr Peters og at det hjalp ham til å kontrollere seg under kampene.

- Jeg har jobbet uavhengig med et par Liverpool-spillere tidligere, og de var ivrig på at jeg skulle møte Brendan. Fra mitt første møte var det klart at Brendan var uvanlig sportslig sett. Mange folk på toppen har ikke et psykologisk perspektiv eller innsikt. Men det har Brendan.

- Det var tydelig at Brendan var en mann som lyttet. Han er veldig stor på lagsamarbeid. Det er ikke slik at jeg kommer inn og forteller ham hva han skal gjøre. Istedenfor diskuterer vi saker som gruppe og kommer frem til enighet.

Kilde: Liverpoolfc.com