- Liverpool er mitt hjem

Etter å ha skrevet under en ny langtidskontrakt tidligere i dag, slår Lucas Leiva fast at Liverpool er for hans hjem å regne nå.

- Liverpool er mitt hjem. Det er definitivt mitt hjem. Min sønn ble født her, og jeg har mange venner utenfor klubben. Når jeg reiser tilbake til Brasil vil det bare være på ferie, for jeg vil komme tilbake til Liverpool, til huset mitt og hvor jeg lever livet mitt. Alt ser lyst ut for meg, sier Lucas til Liverpoolfc.com.

- I en spillers karriere har du dårlige tider og gode tider. Som alle vet hadde jeg en veldig vanskelig start her, men alle vet at jeg har jobbet veldig hardt og fått forandret oppfatningen av meg. En annen tøff periode var da jeg gikk skadet, men nå nærmer jeg meg det nivået jeg var på før skadene. Jeg visste at denne sesongen ville bli vanskelig for meg, spesielt etter lårskaden, men jeg ser nå virkelig frem til neste sesong. Da vil jeg være tilbake i min beste form igjen.

- To alvorlige skader i løpet av kort tid var ikke akkurat til hjelp. De kom på et tidspunkt hvor jeg var veldig godt fornøyd med eget spill. Men skadene har gitt meg mye erfaring, og kanskje fått meg til å jobbe med andre områder som jeg ikke jobbet med tidligere. Jeg visste, spesielt etter den andre skaden, at dette kom til å bli en vanskelig sesong for meg. Jeg var med på hele preseason-treningen, men så fikk jeg skaden og kunne ikke gjøre så mye. Jeg hadde planlagt å spille masse kamper og komme i form igjen. Som sagt vil neste sesong bli en helt annerledes sesong for meg. Det er sikkert.

- Brendan Rodgers har spilt en viktig rolle i forbindelse med denne nye kontrakten. Jeg snakket med ham flere ganger før vi ble enige om en ny kontrakt. Han har vært en veldig god manager for oss alle, og vi ser virkelig frem til neste sesong. Vi vet hvordan han jobber og hvordan han vil at vi skal spille, og alle ser frem til å få en bedre sesong.

- Om jeg ikke trodde jeg kunne oppnå suksess her, tror jeg ikke jeg ville ha skrevet under den nye avtalen. Vi har sett en rekke spillere som har skrevet ny kontrakt med klubben, og det er fordi vi virkelig tror at denne klubben vil komme tilbake dit den hører hjemme. Det har vært vanskelige tider de siste 2-3 årene, men det at man har klart å beholde disse spillerne, og samtidig vil få hjelp av nye spillere, vil være viktig for oss. Vi vil jobbe veldig hardt for å gjøre alt vi kan for at Liverpool skal kjempe om titler igjen, og spille kamper som fansen virkelig ser frem til.

- Når jeg legger fotballstøvlene på hylla håper jeg at jeg kan se tilbake på en suksessfull karriere med Liverpool. Det betyr å vinne. Jeg tror fortsatt vi kan vinne viktige ting her. Det har kanskje ikke skjedd så raskt som jeg og alle andre har ønsket, men jeg er sikker på at vi i løpet av bare noen få år vil feire noen viktige titler.

- Supporterne spiller en viktig rolle når spillere skriver nye kontrakter. De forhandler ikke med oss, men de viser lidenskap og støtter oss hver eneste uke. Så for meg handler dette også om å si takk til dem alle, og jeg vil fortsette å gjøre det jeg mener er best for meg selv og klubben, og forsøke å ta klubben opp på neste nivå. Det er hva vi ønsker.