- Liverpool må kjempe for Luis

Steven Gerrard oppfordrer Liverpool FC til å gjøre det de kan for at det skal bli vanskelig for andre klubber å sikre seg lagets stjernespiller Luis Suarez.

Det er transfersagaen helrøde fans fryktet, men inderlig håpet ikke skulle komme. Luis Suarez har ikke lagt skjul på at han ønsker å spille for en klubb i Champions League til neste sesong, men foreløpig er det dårlig med tilbud på bordet.

Fra Anfield er det blitt sendt ut signaler om at en mye omtalt klausul er vanntett i forhold til deres valg av å selge spilleren eller ikke, men Arsenal gir inntrykk av at de har en annen oppfatning. Klubben fra Emirates kom nylig med et bud på £40M pluss et pund for å iverksette klausulen i spillerens kontrakt som Liverpool sier kun forplikter dem til å bringe budet videre til Luis Suarez.

Manager Brendan Rodgers og administrerende direktør Ian Ayre har gitt lyd for at man verdsetter Suarez til minimum £55M, som var prisen rekkekamerat i Uruguay, Edinson Cavani nylig kostet PSG. Dette ikke minst i forhold til konkurrerende klubber i Premier League.

En undrer seg på om spill i Champions League er et viktig punkt oppe i dette, og det har vært rykter om at siden til Luis Suarez har hatt en forståelse av at man på Anfield ga inntrykk om at spilleren skulle få lov til å gå til en klubb som spilte i den gjeveste turneringen ved et akseptabelt bud. Det kan være grunn til å spørre seg om Arsenal er klar for neste sesongs Mesterliga, siden de skal spille playoff om å komme med i gruppespillet 21. og 28.august.

Slik det ser ut nå står det mellom Liverpool og Arsenal og at det kan bli en langvarig feide, selv om et tilbud fra en annen klubb, ikke minst fra kontinentet, fort kan forandre landskapet helt. Kaptein Steven Gerrard oppfordrer sin klubb til å være knallharde i sitt forsøk på å beholde sin toppscorer.

- Kan du se for deg reaksjonene hvis din klubb sa til Luis, «ok, du kan bare gå, gå til hvem du vil om det så er en av våre rivaler», og bare gi opp? Kan du tenke deg hva reaksjonene rundt her ville blitt? Det ville blitt en horde av skuffende ansikter. Jeg mener klubben gjør det rette ved å ønske å beholde sine beste spillere.

- En kan bruke Tottenham som eksempel, fortsetter Gerrard til The Times. – Hvordan de tidligere med Luka Modric og nå med Gareth Bale, gjør de vanskelig for andre lag som ønsker deres toppspillere. Vi må gjøre det samme.

- Det sender ut den rette meldingen til supporterne, som er de folkene som betyr mest. Vi må vise supporterne at vi mener alvor og kan være en utfordrer, og den beste måten vi kan gjøre det på er ved å beholde toppspillerne.

- Dette er ikke samme klubb siden vi ikke er i Champions League, forklarer Steven om det Liverpool han startet sin karriere med. – Det blir derfor veldig mye vanskeligere å få tak i topp spillere. Jeg tror imidlertid historien og størrelsen til klubben, vi har nettopp vært på turné hvor vi i løpet av ti dager spilte foran nesten en kvart million mennesker, betyr at en fortsatt har tiltrekningskraft.

- Vi behøver å komme inn blant topp fire slik at vi kan være like attraktive som for fire eller fem år siden, da vi hvert år komfortabelt kvalifiserte oss til Champions League.