- Liverpools beste forsvarer

Jamie Carragher spiller sin kamp nr. 150 i Europa i kveld. Brendan Rodgers mener scouseren fortsatt er klubbens beste i sitt forsvarsspill, og forklarer hvorfor han satte ham inn på laget.

- Det er en bemerkelsesverdig prestasjon fra en bemerkelsesverdig spiller, sier Rodgers til Liverpool Echo om det faktum at Carra spiller sin 150. kamp i europeiske turneringer mot Zenit i kveld.

- Selv ved en alder av 35, når det gjelder rent forsvarsspill, er han den beste vi har. Han vil starte mot Zenit, det er ingen tvil om det.

- Noen ganger som manager vil det ta tid å få oversikt over spillertroppen, fortsetter Brendan Rodgers på spørsmål om hvorfor Carragher har overtatt plassen til Skrtel. – Det er klart at Daniel Agger og Martin Skrtel var førstevalget i midtforsvaret da jeg kom inn.

- Når Carra fikk sjansen var han glimrende, han satte ikke en fot feil i cupkampene. Laget manglet organisering og ledelse ute på banen, og min magefølelse var å sette Carra inn i startelleveren igjen.

- Siden har hans spill vært glimrende. Hvorfor gjorde jeg det ikke tidligere? Noen ganger tar det tid før du ser det. Som manager blir du bedømt ut fra dine følelser og ditt instinkt. Det er klart at vi prøver å se fremover i form av å gi to midtstoppere en mulighet til å danne et partnerskap. Det er en av de få posisjonene på banen hvor jeg ikke ønsker å bytte på da midtstopperduoen er din bærebjelke. Det kommer imidlertid også tidspunkt hvor du føler at du må gjøre en forandring.

Ifølge Liverpool Echo er det bare seks spillere som har spilt flere kamper i Europa enn Jamie Carragher: Paolo Maldini, Clarence Seedorf, Raul, Javier Zanetti, Ryan Giggs og Xavi.