- Luis blir inspirert av fiendtlig stemning

Brendan Rodgers er sikker på at Luis Suarez vil prestere opp mot sitt beste i heksegryta på Old Trafford i morgen, og konstaterer at spissen spiller enda bedre når motstanderens fans vender seg mot ham.

- Luis er veldig psykisk sterk. Verdensklassespillere er ofte det, slår Rodgers fast overfor Liverpool Echo.

- Det som foregår i folks hode når Luis entrer banen er ikke noe problem. Han er mentalt meget sterk. Han har en fotballforståelse som gjør at han kan parkere motstandere, og delvis er det dette som gjør at han er i verdensklasse.

- Han blir inspirert av fiendtlige omgivelser. Jeg husker jeg snakket med Jamie Carragher og Steven Gerrard da jeg kom til klubben, og de sa jeg ville bli overrasket over Luis, fordi han presterer bra i alle kamper. De hadde helt rett.

- Luis liker veldig dårlig å tape. Han bryr seg virkelig, og derfor ønsker folk å hjelpe og støtte ham. Han får frem slike ting i manageren sin.

- Dette er en stolt fotballklubb, med tradisjoner basert på etikk og god moral. Det er min jobb å sørge for at jeg beskytter disse verdiene. Det er noe jeg alltid har gjort. Det har vært tider denne sesongen hvor jeg selvsagt har snakket med Luis om dette, det kan han også bekrefte.

Rodgers mener imidlertid at kritikken av Suarez etter handsen mot Mansfield var urettferdig.

- Jeg snakket med Mansfield-formannen etter kampen, og han hadde tatt noen drinker i styrerommet og var veldig giret. Han sa kanskje en del ting han normalt ikke ville ha sagt. Jeg følte virkelig med Luis denne uken, ettersom han ble totalt slaktet av media. Hylekoret han ble offer for var latterlig. Om det påvirker ham? Nei. Om noe, så inspirerer det ham ytterligere, fordi han er så mentalt sterk.

- Ballen traff ham i hånden. Det er ikke han som skal avgjøre om det var en straffbar hands. I snooker er det etikette at du skal si fra om du er uheldig og kommer borti en ball uten at den andre spilleren merker det. Slik er det ikke i fotball.