- Luis er klar for kamp

Brendan Rodgers slår fast at Luis Suarez vil være trøtt etter sin lange reise fra Sør-Amerika, men er likevel sikker på at spissen er klar for innsats på Goodison Park i dag.

Suarez er sammen med Steven Gerrard de eneste nåværende Liverpool-spillerne som har scoret i et derby. Uruguayaneren står bokført med åtte mål på seks ligakamper denne sesongen. Etter landskamp i Uruguay tidligere i uken landet han på Merseyside bare 36 timer før avspark på Goodison Park.

- Jeg har aldri arbeidet med noen som har den samme viljen og lidenskapen til å spille fotball som Luis har, konstaterer Brendan Rodgers overfor Liverpool Daily Post.

- Jeg har vært så heldig å få jobbe med flere strålende spillere, sterke personligheter, men jeg vil påstå at ingen av de er så sterke mentalt som Luis. Han er tøff, og han elsker fotball. Han elsker å spille og trene.

- Han vil selvsagt være trøtt etter reisen, men han vil være klar til å spille. Det har vært planen hele tiden, når vi studerte situasjonen. Han ønsket å spille Fulham-kampen, og han ønsket å spille de to landskampene, og så spille denne kampen.

- Vi satte oss ned og la en plan, fordi han var så ivrig etter å spille i alle disse kampene. Det krevde mye organisering for at han kunne spille mot Fulham. Vi måtte forsikre det uruguayanske fotballforbundet at han ville slutte seg til troppen innen tidsfristen de satte, og planen innebar også å få ham tilbake slik at han kunne få så mye tid til forberedelser foran derbyet som mulig.