- Luis har fått all mulig hjelp

Brendan Rodgers forteller at Luis Suarez har fått all mulig hjelp, slik at han er klar til å gjøre comeback etter sin lange suspensjon.

- Jeg skal ikke gå i detaljer, men han har hatt vår støtte hele veien. Da snakker jeg ikke bare om hans tekniske og taktiske utvikling, men vi har også sett på fysiske elementer og hvordan vi kan forbedre hans psykologiske tilstand. Han har stått på og jobbet med alle disse aspektene, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse i går.

- Luis har hatt lang tid til å reflektere over det som skjedde, men nå tilhører det fortiden. Karantenen er sonet, og han har lidd fordi han ikke har kunnet spille. Nå er han tilgjengelig igjen, og vi er glade for at han er klar til å spille fotball igjen.

Journalistene ville vite om Rodgers trodde at Suarez nå hadde lært sin lekse.

- Vi får se, vi får se, var det noe unnvikende svaret.

- Det har vært et par interessante år for ham her. Han er en toppspiller som må ha gress under beina. Han må spille fotball, og vise sine alle sine kvaliteter til supporterne her. Jeg har godt håp om at han nå er fokusert på å levere varene for dem etter all den støtten han har fått fra dem.

 - Måten han har forberedt seg selv på de siste ukene har vært fantastisk. Han gleder seg virkelig til å hjelpe laget. Alle kjenner til hans kvaliteter og arbeidsmoral. Han jobber hele tiden, og det er jeg sikker på at han vil gjøre når han kommer ut på banen igjen også. Han vil gi oss det samme som han har gitt oss hele tiden etter at han kom til klubben, og det er spill av topp kvalitet.

- Han spilte i en kamp bak lukkede dører mot Burnley, og vi hadde svært mange unge spillere på banen, fordi noen av de eldre ungdommene spilte en reservelagskamp kvelden før. Jeg vet om mange spillere som ville ha bestemt seg for å trene om formiddagen i stedet, men Luis elsker spillet og han lever for spillet, og han ga alt i den kampen. Men det kommer ikke som noen overraskelse på oss, for det er den typen person han er.

- Klubben har gitt samtlige spillere alt de kan ønske seg i den tiden jeg har vært her, og ingen har blitt tatt bedre vare på enn Luis. Han vil vise det og betale tilbake for dette gjennom sine prestasjoner, og det er hva spillerne og andre folk ønsker å se. De ønsker å se ham med rød drakt på, kjempe for klubben.

- Det fine med fotball er at uansett hva en spiller har gjort – eller har blitt beskyldt for å ha sagt – så er supporterne 150% bak hver eneste spiller som tar på seg den røde drakta, og de støtter dem til siste nikk.

- Jeg er sikker på at dette vil skje nå også, og Luis vil ofre seg for laget. Men det er ikke mer enn jeg forventer. Etter hans suspensjon er jeg ikke i tvil om at han vil være enda mer sulten på å spille fotball. Han vil blø for drakta akkurat som før.

- Det er en ting man kan si om Luis, og det er at på grunn av den typen han er, så kan han spille fotball bare på en måte. Han kjenner klubbens ståsted, og han ble i klubben. Vi sto på vårt fordi vi ønsket å beholde ham. Selvsagt var det vanskelig for alle i sommer, men det har vi lagt bak oss nå.

- Han har vært veldig målbevisst. Det var mye som skjedde i løpet av sommeren, men han har trent veldig hardt og veldig bra, og nå har han muligheten til å komme tilbake på laget. Timingen er perfekt egentlig. Vi har noen skader, og det store nå er at han er tilgjengelig igjen. Å få en mann med slike kvaliteter inn på laget er bra.