- Må beholde Suarez

Flere storklubber kan komme til å legge inn bud på Luis Suarez til sommeren. Jose Enrique vet hvor viktig det er å beholde spissen for at Liverpool skal få suksess neste sesong.

- Selvsagt ønsker vi å beholde ham. Han er vår nøkkelspiller, sier Jose Enrique til Press Association Sport.

- Vi hadde ingen god sesong når det gjaldt plassering i ligaen, men Luis er vår toppscorer. Etter min mening kan han spille for ethvert lag i verden. Hvis jeg var manager, ville jeg hatt ham hvor som helst. Ikke bare for scoringene, men grunnet hans karakter.

- Han er den type spiller som gjør utrolige ting, akkurat som Messi. Han får til noe ut av ingenting. Jeg tror at vi kan få en god sesong neste sesong dersom vi beholder ham.

- Vi ønsker ikke å miste Luis fordi han er en toppspiller, men du vet aldri. Dersom han går, må noen andre komme inn. Hvis så skulle skje, vil det forhåpentligvis bli en god spiller.

Suarez er suspendert i de første seks kampene neste sesong etter biteepisoden med Chelseas Branislav Ivanovic.

- Det finnes ingen unnskyldning for det han gjorde. Han fikk en karantene på ti kamper. Det var ille for oss fordi han er en toppspiller, men hans personlighet betydde at han ønsket å vinne.

- Han har begått noen feil, men likevel er han en vinner. Jeg elsker ham som spiller. Slik pressen fremstiller Luis, så er det mange som ikke liker ham. Jeg trener imidlertid med ham hver dag, og han er fantastisk.

Enrique hadde fire målgivende pasninger i 2012/13-sesongen, samtlige til Luis Suarez. Den mest minnerike scoringen fra deres samarbeid kom da Suarez omsatte en flott langpasning fra Enrique i 1-1-kampen mot Newcastle på Anfield i november.

- Jeg sto for pasningen mot Newcastle og folk sa: «For en pasning». Men hvilken scoring av ham. Han gjorde alt.