- Må bli mentalt stabile

Liverpool har vist god form etter nyttår, men gått på smeller mot West Bromwich og Southampton. Brendan Rodgers mener laget mangler mental stabilitet.

- Vi har vist nok ganger at vi har teknisk stabilitet og taktiske kvaliteter til å håndtere det fysiske ved kampene, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Daily Post.

- Problemet er mental stabilitet, og det er noe vi har behov for å forbedre dersom vi skal bli utfordrere.

Forrige helg kunne Southampton kunne spasere rett forbi Liverpools midtbane og score, og det samme var tilfelle mot Aston Villa i desember.
- Det var det samme i fjor. Se på målet borte mot Bolton. Kevin Davies kom gjennom i midten. Se på målet borte mot Newcastle, det kom også fra midten på banen.

- Jeg snakker alltid om å presse, og vår aggressivitet i pressingen fordi jeg mener at dersom vi presser bra, spiller vi bra. Det er så enkelt som det. Når det ikke er tilfelle, er det vanligvis det motsatte.

- Vi har vist nok ganger denne sesongen at vi kan spille fotball og være sterke defensivt, men vi er ikke stabile nok. Og da er det tilbake til den mentale stabiliteten. Vi jobber meget hardt som stab og spillere for å få endret på det.

Dersom Liverpool scorer tre mål på Villa Park, vil de tangere klubbrekorden på 61 mål etter 31 kamper i Premier League, og den ble satt i 1995/96. Men Liverpool har også sluppet inn minst to mål i mer enn halvparten av ligakampene denne sesongen

- Det handler om balanse. Da jeg kom hit, handlet det om at vi trengte å score flere mål. For å klare det må du forbedre det offensive spillet.

- Vi har scoret flere mål enn i 1995/96-sesongen, så det viser at den siden er forbedret. Men du kan ikke gjøre alt over natten.

- Vi må også være rettferdige overfor spillerne. De har måttet håndtere en annen arbeidsmåte og et skikkelig ansvar til å angripe og forsvare. Noen ganger tar det litt tid.

I forrige ligarunde for to uker siden ble det 1-3-tap mot Southampton.

- Det første du må gjøre etter et tap som mot Southampton er å stenge døren i 48 timer og ikke tenke så mye på det. Deretter satte jeg meg ned med staben og analyserte, ikke bare kampen, men også uken som ledet opp mot kampen.

- Kampen kom etter en fantastisk seier mot Tottenham, men var det noe vi kunne ha gjort bedre i oppbygningen til Southampton-kampen? Vi snakket med spillerne og de følte seg meget sterke mentalt før kampen.

- Kanskje det lå i underbevisstheten at vi var uten Pepe, Carra og hadde en eller to spillere som ikke hadde trent hele uken, blant annet Lucas. De har vært tre pilarer for oss på hvordan vi har spilt de seneste ukene.