- Mamma er sjefen

Raheem Sterling forteller til The Mirror at det er hans mor som styrer hverdagen for ham.

- Det er mamma som styrer livet mitt. Hun kan være et mareritt til tider. Men jeg elsker henne, og hun er den viktigste personen i mitt liv, sier tenåringen.

- Hun vet hva hun vil, og hun tror hun er sjefen!

- Når jeg kommer hjem fra trening, er hun på plass, og på meg med en gang. Hun er der 24/7. Jeg aner ikke hvor hun henter kunnskapene fra. Til å begynne med ville hun ikke gå på kampene jeg spilte, men når hun så hvor godt jeg likte fotball ble hun virkelig ivrig. Nå tror hun at hun er Jose Mourinho!

- Noe av det hun sier til meg, sier manageren også. Hun kjenner virkelig spillet og hvordan det skal spilles. Hva som skal gjøres. Hun forteller meg hva jeg kunne ha gjort bedre. Misbruker jeg en stor sjanse får jeg høre det. Jeg får ingen sympati dersom jeg har spilt dårlig. Men hun forsøker å komme med konstruktiv kritikk. Hun rakker ikke ned på meg. Hun har vært storartet.

- Jeg har flotte mennesker rundt meg. Familien min har flyttet opp til Liverpool for å være sammen med meg. Agentene mine, Rob Segal og Aidy Ward i Impact Sports Management, tar seg av meg. Aidy maser hele tiden om at jeg må gjøre mer ut av meg på banen, og forteller meg også hvordan jeg skal oppføre meg utenfor banen.

- Jeg har alltid vært en jordnær gutt, og det kommer jeg alltid til å være. Jeg glemmer aldri det jeg har vært gjennom, vanskelige tider med min mor og familien min. Det har vært tøft til tider, men det gjør at du setter pris på det du har nå.

Sterling fikk en tøff start på livet i Maverley, et av de tøffeste områdene i Kingston på Jamaica. Hans mor flyttet til London for å finne arbeid, før hennes fire barn kom etter. Sterling forlot Maverley da han var fem år gammel, og husker lite av livet på Jamaica. I England ble det en tøff oppvekst, der familien til stadighet flyttet på seg, før de slo seg ned nord-vest i London, i skyggen av Wembley stadion. Raheem fikk ingen god start på livet, og gikk på en skole for barn med spesielle utdanningsbehov i tre år. Det var der han begynte å konsentrere seg om skolearbeidet, og begynte seriøst med fotball som 10-åring.

- Jeg måtte begynne å konsentrere meg. Det hjalp utviklingen min, og fikk meg til å modnes som person. Tidligere havnet jeg ofte i krangel om fotball eller noe annet relatert til sport. Det førte til at jeg ikke konsentrerte meg på skolen, og det hindret utviklingen min.

Sterling ble oppdaget av QPR som 11-åring. Arsenal, West Ham og Fulham viste også interesse.

- Jeg må være raskere i hodet enn motstanderne mine, for de er som regel større og sterkere enn meg. Manageren min i QPR var Steve Gallen. Han tok meg ut på alle lag han ledet. Selv om det var U18-laget og jeg bare var 14 år, benyttet han meg.

Sterling kom til Liverpool som 15-åring, for £500,000, og ble den nest yngste debutant for de røde i en alder av 17 år og 107 dager. Denne sesongen har han spilt seg til fast plass på førstelaget.

- Det å reise bort fra familien min og dra til Liverpool i så ung alder var virkelig tøft. Men det er det smarteste jeg har gjort i min karriere. Manageren her gir unge spillere en sjanse, og mener at dersom du er god nok er du gammel nok.

- Han tok med flere unggutter på preseason-turen til USA. Der trodde han jeg slang med leppa, men det gjorde jeg ikke, men vi fikk oppklart den misforståelsen. Jeg fikk mye kjeft fra fans på Twitter av den grunn. Man kan ikke forandre folks oppfatning av deg. Men jeg er ikke hoven eller stor i kjeften eller noe slikt.

På internett florerer det med falske historier om Sterling, og at han skal ha flere barn. Dette er bare oppspinn. Han har en datter, Melody Rose, som ble født for sju måneder siden.

- Noe av det som skrives om meg på nettet er utrolig. Jeg leser historier om at jeg skal ha fem barn, og enda ett på vei. Det er helt sprøtt, og stemmer ikke i det hele tatt. Jeg synes det er komisk bare å tenke på det. Men dersom du biter på, og lar deg irritere over slikt, blir det bare verre. Jeg ler det bare bort, noe av det som folk sier om meg.

- Jeg har ikke gjort noe jeg angrer på. Men det er ille at folk sier slikt. Men jeg må konsentrere meg om fotballen, for jeg er så ung. Dette har antagelig bare lært meg å bli mer profesjonell i hvordan jeg opptrer i livet mitt. Det er virkelig viktig for meg.