- Mental faktor

Brendan Rodgers har konkludert med at det ligger på det mentale plan fremfor det fysiske at Liverpool har slitt med å spille to gode omganger.

Brendan Rodgers og hans støtteapparat har analysert årsakene til at Liverpool har spilt svakere etter pause.

- Vi satt oss ned og så på det denne uken. For meg har det stort sett vært i de to seneste kampene, uttaler Brendan Rodgers til The Times.

- Vi la oss litt dypere med lagdelene mot Aston Villa på grunn av deres hurtighet, og det var greit.

- Mot Manchester United la vi oss for dypt for raskt. Selv om vi så komfortable ut, var det ikke slik vi ønsket å spille kampen. Mot Swansea var vi meget gode i første omgang, men vi opptrådte ikke slik jeg forventet at vi skulle gjøre i andre omgang.

- Vi viste stor styrke og besluttsomhet ved å ta ett poeng, men jeg var skuffet over at vi ikke tok alle tre.

- Etter min mening er det mer på det mentale enn fysiske. For noen uker siden uttalte vi at spillerne så ut til å være i god form. Deres kondisjon er fin. Men noen ganger er det noe naturlig som skjer i en kamp.

- Vi må bare sørge for at vi tar kalkulerte risikoer i kampen fordi det er det som gjør at vi tar ledelsen i utgangspunktet.

- Kvaliteten i spillet er det. Rommene kommer, vi spiller og setter bra press på ballen. Vi må fortsette å gjøre det gjennom hele kampen.

- Det kommer til et punkt hvor du må løse opp og komme gjennom kampen, og det er noe jeg er sikker på at vi kan forbedre. Noen ganger kan du ha et for stort ønske om å vinne, men vårt spill må handle om ikke å ha frykt og uttrykke oss selv.

- Jeg vil alltid respektere modige spillere. Selv om de gjør feil, vil jeg støtte dem hele tiden dersom de forsøker å gjøre de rette tingene. Jeg har bestandig gjort det.

- Det er viktig at de fortsetter å ha ballen, spiller den, beveger seg og skaffer seg rom. Vi har vist at vi er å regne med når vi gjør det.