- Min avgjørelse

Når Pepe Reina nå nærmer seg en utlånsavtale med den italienske Serie A-klubben Napoli, bekrefter Brendan Rodgers at det er han selv som står for valget.

– Under sesongoppkjøringen i fjor måtte jeg ta valg til nytte for klubbens økonomiske stabilitet, og det er naturligvis noe jeg har vært nødt til å gjøre i år òg.

Selv om det er det økonomiske som hovedsakelig står bak avgjørelsen, er ikke manageren overprøvd av klubbens finanspersoner.

– Det er mitt valg, fastslår Rodgers, ifølge Liverpool Echo

Det bekymrer ikke 40-åringen at svært rutinerte spillere, som Jamie Carragher og nå Reina, forlater Anfield i løpet av kort tid.

– Ikke i det hele tatt. Vi hentet inn Kolo Touré, som er høylytt i garderoben, og vi har andre som kan tre frem. Vi får inn spillere som kommer inn og er sultne.

– Laget er under utvikling, forklarer manageren.

Rodgers har lenge hatt i hodet at det kunne hende Reina skulle vekk i sommer, og derfor forberedte han seg ved å uansett hente inn en ny målvakt, Simon Mignolet.

– Pepe er en fin fyr, og jeg har mye tid til overs for ham. Han har vært en viktig brikke for meg, med tanke på hvordan jeg ønsker å spille.

På grunn av at Mignolet blir nordirens førstevalg på keeperplassen, mener Liverpool-sjefen at de røde ikke kan rettferdiggjøre en lønn på 110 000 pund i uka for en målvakt som skal sitte på benken. Derfor er Reina, som fortsatt har tre år igjen av kontrakten med Liverpool, på vei vekk.

Nå ligger det an til et utlån av den populære spanjolen til Napoli, der Rafael Benítez – mannen som hentet Reina til Merseyside for åtte år siden – er manager.

– Han har en viktig sesong foran seg fordi verdensmesterskapet er neste år, og hvis han ikke får sjansen til å spille regelmessig, vil det hemme mulighetene hans for å bli tatt med til turneringen. Vi er begge enige om det.