- Min jobb er å forbedre spillerne

Liverpool har et langt mer begrenset transferbudsjett enn flere av konkurrentene, men Rodgers mener at hans måte å jobbe på har gitt fremgang i spillergruppen. Henderson, Downing og Enrique er spillere som har blitt bedre.

- Det handler om spillermaterialet. Jeg er ingen magiker. Jeg vil være i stand til å forbedre spillerne. Det er min jobb, og jeg har tro på det. Hvis jeg ser på de første seks månedene, synes jeg det har vært fremgang for flere spillerne, sier Brendan Rodgers til The Times.

- Så jeg vil være i stand til å få alt jeg muligens kan ut av dem, men fundamentet dreier seg om talent. Hvis du ikke har det i utgangspunktet, kan det bli vanskelig. Det er også derfor jeg ble hentet inn, fordi vi vil få talenter, og vi vil forsøke å maksimere hva vi kan få ut av spillerne.

- Se på Henderson, Downing og Enrique siden starten av sesongen. Vi har tilført dem mer verdi. Det er jobben til manageren og treneren akkurat som å vinne kamper.

- Det er noe vi er ute etter å gjøre fordi vi ikke har ressursene til toppklubbene som er ute og betaler store beløp. Vi kommer ikke til å ha det slik. Så vi må finne forskjellen gjennom trening.

- Vi vil alltid være styrt av budsjettet. Hvis du ikke har pengene, kan du ikke bruke. Jeg vil alltid stå på for å få den best mulige troppen, men det viktigste for tiden er å få på plass filosofien og modellen som gjør at spillerne blir bedre og en kan få det maksimale ut dem.

- Jeg har stor tillit til gruppen, så jeg er ikke bekymret for det. Jeg har hele tiden sagt at det må være flere enn bare Luis som scorer. Etter som sesongen har gått, har folk forbedret seg og spillerne har utviklet seg, og det har hjulpet laget.

- Alle må bidra. Det er intet poeng om Luis scorer 40 mål en sesong og din nest beste målscorer har tre eller fire. Hvis du skal komme opp på et visst nivå i antall scoringer, må målene fordeles rundt i laget, og jeg synes vi ser det.

- Midtstopperne scorer. Jeg har sagt tidligere at vi trenger å score fra dødballer og i spillet generelt dersom de kan. Midtbanespillerne må også bidra, og også kantspillerne fordi vi har ikke rene vinger i 4-3-3-systemet vårt.

- Det var et flott eksempel på dette ved det tredje målet mot Sunderland i forrige. Folk snakket om Steven Gerrards pasning, som var utrolig, men først skapte Andre Wisdom rom for Steven som kunne trekke ned og så finne Luis. Men det folk ikke har anerkjent er bevegelsen til Downing, og det var løpet fra kanten og inn som gjorde at vi kunne trenge gjennom. Det dreier seg om innstilling.