- Min Liverpool-karriere er over

Ifølge Daily Mail har Pepe Reina slått seg til ro med at han trolig aldri kommer til å spille i Liverpool-drakt igjen.

Overgangen fra Liverpool til Italia i sommer var ikke noe Reina hadde ventet seg, forteller han i et intervju med avisa. Han fikk faktisk høre om låneavtalen fra sin nye arbeidsgiver først – før klubben fra Merseyside hadde sagt ifra.  

– Det kom som en overraskelse. Det var klubben som sørget for overgangen. Jeg var på ferie, og ingen fortalte meg noe som helst. Plutselig sa noen Napoli-representanter via telefon at de var blitt enige med Liverpool, så ringte Liverpool meg to dager senere og sa det samme. De hadde nok sine grunner, sier Reina.

31-åringen signerte under på et sesonglangt utlån til Serie A-klubben. Benitez kommer ifølge den engelske avisa til å jobbe med å gjøre avtalen permanent, men han skal ha forståelse for at det kan oppstå konkurranse om underskriften til sisteskansen, særlig fra moderklubben Barcelona, som slipper sin rutinerte målvakt, Víctor Valdés, neste sommer.

Reina selv er i dag usikker på hva som venter ham i fremtiden, men han klarer ikke å se for seg en retur til Merseyside.

– Nei, sier han mens han rister på hodet.

– For øyeblikket er det vanskelig å forestille seg meg som Liverpool-spiller neste år. De har en ung målvakt i Simon Mignolet, og manageren foretrekker ham foran meg.

Han forklarer at nettopp det er grunnen til at Reina nå er i Napoli og Mignolet i Liverpool.

– Han kommer til å være i klubben også neste år. Det er ingen grunn til å tro at jeg kommer til å være en Liverpool-spiller videre nå, men vi får se hva fremtiden bringer. Det har vært en god overgang så langt, og jeg angrer ikke på det som har hendt.

Men noe plager fortsatt spanjolen:

– Jeg ville ha foretrukket å si farvel på en annen måte.

I dag har Reina kommet seg videre, og han ser nå frem til å fortsette mellom de italienske stengene denne sesongen.

– Det er et veldig viktig år for meg, med verdensmesterskapet rett rundt hjørnet og returen til toppstriden, muligheten til å spille i Champions League og kampen om ligagullet. Det er noe jeg har savnet de to-tre siste årene. Jeg er glad for å være tilbake på dette nivået. Jeg hadde aldri forventet det, men det var et bra valg, sier Reina, som legger til at han har fått en ny giv og mer energi som følge av overgangen.

– Mentalt er jeg friskere. Jeg har fått sulten tilbake. Det er ikke som om jeg manglet den tidligere, men en ny sjanse kan gjøre godt for sinnet ditt. Du er nødt til å vise folket enda mer, og du er nødt til å være klar. Taktikken og manageregenskapene til Rafa får det beste ut av meg, forklarer Reina.