- Mitt hjerte vil alltid være rødt

Michael Owen uttaler at Liverpool vil alltid ligge hans hjerte nærmest av klubbene han har spilt for. 33-åringen angrer ikke på de noe kontroversielle klubbskiftene i karrieren.

Michael Owen skapte stor misnøye blant mange Liverpool-supportere da han forlot Liverpool til fordel for Real Madrid sommeren 2004. Owens omdømme blant Kopites ble ytterligere svekket da han signerte for Manchester United fem år senere. 33-åringen, som la opp i sommer, mener Liverpools supportere må akseptere at han bare gjorde det som var best for karrieren.

- Hvis en av mine helter gikk til et lag som jeg ikke støttet, ville jeg ikke likt det, uttaler Michael Owen til Liverpool Echo.

- Jeg kan forstå det. Hvis jeg var supporter, noe jeg var engang, ville jeg føle det samme, men du må se voksent på det.

- Som spiller har du bare én karriere. Jeg har bestandig signert for det beste laget som var ute etter meg på det tidspunktet.

- Hvis jeg ikke hadde signert for Man United, var Everton det andre alternativet på den tiden. Jeg tror ikke mange Liverpool-fans ville vært fornøyd dersom jeg hadde gått dit heller.

- Hvis jeg hadde avslått både United og Everton, ville jeg trolig endt opp med å spille i Championship.

- Alle med litt bondevett innser at du bare vil få én sjanse. Du må gjøre hva som er best for karrieren din og spille på høyeste nivå.

- Hvis du skal spøke med det, kan du si: «Hvis jeg ikke kunne ha spilt for Liverpool, burde jeg ha avsluttet karrieren min i en alder av 29 år da jeg forlot Newcastle?»

- Det finnes to typer supportere. Noen kan ikke se annet enn sin egen klubb, og det er greit nok. Men jeg tror flesteparten av personene på Anfield innser at jeg ikke gjorde det av gale grunner.

- Jeg spilte for Liverpool fra 11-årsalderen sammen med Stevie Gerrard. Liverpool er i blodet mitt. Jeg ønsker å se dem gjøre det bra.

- Jeg har vært tilbake på Anfield et par ganger allerede denne sesongen, og jeg har fått en flott mottagelse.

Michael Owen jobber for tiden som ekspertkommentator for BT Sport.