- Ønsker ytterligere 20 mål

Brendan Rodgers avslører at han på langt nær er ferdig med overgangsvinduet, og han tror på solid spillemessig fremgang for Liverpool i tiden som kommer.

– Jeg er ikke her for å gjøre meg komfortabel, ved å bare sitte og tjene penger, og bare nyte livet som Liverpool-manager, siteres Rodgers på av Mirror.

40-åringen kom nylig hjem fra ferie og startet arbeidsuka mandag morgen. Han ser positivt tilbake på forrige sesong, som han mener var et steg i riktig retning.

– Det er et stort press som kommer med jobben, og jeg mener vi er i en mye bedre posisjon til å utfordre nå. Jeg tror vi kan gjøre det – jeg tror vi har bygget en skikkelig god grunnmur i år.

Kolo Touré spaserer inn portene på Anfield etter at han ble enig med Merseyside-klubben om å ikle seg den røde trøya etter at kontrakten hans med Manchester City løper ut denne måneden. I tillegg skal angriperen Iago Aspas være svært nær en overgang fra Celta Vigo, og flere gode kilder rapporterer om at Tiago Ilori vil være spiller nummer tre i løpet av få dager.

Samtidig er det ventet at de sterkeste motstanderne vil slå på sine stortrommer i sommerens overgangsvindu, og Manchester City har allerede begynt, med kjøpene av Fernandinho og Jesús Navas.

Å svare på pengebruken til de aller rikeste klubbene blir den største utfordringen, tror Rodgers.

– Det blir en vanskelig oppgave, for mens vi forbedrer oss, har andre klubber massive summer til å gjøre det samme. Men det er ikke min jobb å lete etter unnskyldninger eller bortforklaringer. Jeg er nødt til å finne løsninger, sånn at vi også kan være med i konkurransen – og jeg har tro på at vi ikke vil være langt unna.

– Det vi viste forrige sesong, var lovende. Det var skuffende perioder, og det var gledelige perioder. Men når jeg ser grundigere på det, ser jeg at laget scoret 47 mål det foregående året og 71 mål denne gangen – og vi håper å fortsette med å øke det antallet, forklarte den optimistiske Liverpool-sjefen.

– Og defensivt, for et lag som visstnok var veldige gode bakover året før, slapp vi bare inn tre mål mer.

– Så når det gjelder tall og prestasjoner, er vi blitt bedre. Denne gangen tror jeg vi blir bedre igjen – og det er vi samtidig nødt til å bli for å fortsette å utfordre og for å sikte høyere hver sesong.

Sjefen erkjenner at det derfor må styrkes i flere posisjoner.

– Vi trenger én eller to midtstoppere, og jeg ønsker i tillegg å få til 20 flere mål i laget. Så jeg er også på utkikk etter en offensiv spiller som er en skikkelig trussel foran mål, samt en offensiv midtbanespiller, avslører han.

De siste ukene har Kyriakos Papadopoulos og Toby Alderweireld vært de heteste navnene blant de engelske journalistene som jobber tett med Liverpool.

Fremover på banen har Henrikh Mkhitaryan vært i søkelyset, selv om Liverpool Echo tror et eventuelt kjøp av den offensive armeneren kun vil skjer etter et eventuelt Luis Suárez-salg.

Rodgers sier at Liverpool er nødt til å hente slike spillere for å ha en bred nok tropp til at unge spillere kan sendes på utlån:

– Vi må gjøre det for at de skal få erfaring.

– Det er ikke enkelt når man ikke har lov til å gjøre feil, men vi ønsker å holde trykket oppe og utvikle oss i et høyt tempo, så dette er et svært viktig overgangsvindu for oss, avslutter nordiren.