- Psykologisk overtak på Everton

Stewart Downing mener Liverpool har et psykologisk overtak på Everton før lagene møtes på søndag. De blå har ikke vunnet på Anfield på 14 år. Downing v Baines kan bli en nøkkelduell.

Everton-manager David Moyes står uten seier på Anfield på 11 tidligere besøk. Liverpool har ikke tapt mot Everton på de seneste fem oppgjørene uansett bane. Stewart Downing håper å forbedre den statistikken ytterligere i søndagens møte.

- De har ikke vunnet på Anfield på lenge, og det vil ligge i tankene deres. Jeg er sikker på at David Moyes ønsker å rette på det. Han må være desperat etter å slå Liverpool, sier Stewart Downing til Liverpool Echo.

- Men vi ønsker ikke å ødelegge statistikken. Vi spilte meget bra mot Everton i tre kamper forrige sesong. Vi skulle ha vunnet på Goodison tidligere denne sesongen, men Luis Suarez’ mål ble feilaktig annullert.

- Vi må være klare og sørge for at vi kommer godt i gang. Det kommer til å bli en bra test for oss. Det kommer til å bli en tett batalje over hele banen, men vi har tro på at vi kan ta nok en seier.

Stewart Downing har tre seirer av tre mulige for Liverpool mot Everton. 2-0 på Goodison Park  forrige sesong ble fulgt opp med et hattrick av Steven Gerrard i det motsatte oppgjøret på Anfield. De røde fullførte trippelen med en semifinaleseier i FA-cupen på Wembley.

- Jeg har spilt i Villa-Birmingham og Middlesbrough-Newcastle, men disse kampene kommer ikke i nærheten av denne. Denne er mye mer intens. Fansen kommer bort til deg i dagene før kampen og sier: «Sørg før at dere vinner mot de blå». Kampene mot Everton spilles i 100 km/t.

- Forrige sesong ble det til slutt komfortabelt på Goodison. Det var stort å spille i hjemmekampen hvor Stevie scoret hattrick. Stemningen den kvelden var utrolig. Vi kom til den kampen etter en periode med dårlige resultater, men spillerne responderte meget bra.

- Den på Wembley var meget tøff. De presset oss og gjorde det vanskelig for oss, men det gode i denne klubben er at vi alltid holder det gående, og til slutt gikk vi videre.

Han tror at duellen med Evertons venstreback Leighton Baines kan bli viktig på søndag.

- Med meg i angrep og Baines ute etter å gå fremover for dem kan det bli en nøkkelduell. De seneste sesongene har Baines hevet seg noen nivå. For England var Ashley Cole urokkelige i noen år, men nå er Baines på gang. Det er et vanskelig valg for Roy Hodgson. Det viser hvilken god spiller han er.

- David Moyes ser alltid ut til å handle bra. Kevin Mirallas var et flott kjøp, og å få Pienaar tilbake var et pluss. Han får det beste ut av hver spiller. De ser ut til å prestere bedre enn forventet hvert år.

- Everton har gjort det meget bra denne sesongen, men jeg tror likevel vi er et bedre lag, og vi kan bevise det på søndag.