- Riktig å legge opp

Jamie Carragher angrer ikke på beslutningen om å legge opp etter sesongen. 35-åringen ønsker å gi seg mens han fortsatt har noe vise til spillemessig.

Jamie Carragher legger fotballstøvlene på hyllen etter denne sesongen.
- Jeg hadde tenkt en stund på hvordan jeg skulle komme meg ut av det hele? Hvordan avslutter du en karriere i Liverpool? uttaler Jamie Carragher til Daily Mirror.

- Jeg bet fatt i et sitat jeg leste fra en utenlandsk spiller for noen år siden: «Forlat fotballen før fotballen forlater deg.»

- Jeg har alltid hatt det i tankene. Særlig fordi jeg har vært i Liverpool hele livet. Jeg har aldri ønsket å svikte klubben eller supporterne.

 Jamie Carragher har hatt en god vårsesong, og det har vært ønske fra lagkamerater og manager om å få med spilleren også neste sesong.

- Det er hyggelig at folk sier at du spiller bra og bør fortsette. Men desto mer jeg hører det, jo mer tenker jeg at det er den rette beslutningen å legge opp.

- Som Everton-fan og Liverpool-spiller har jeg sett så mange spillere bli slaktet av supporterne som synes de har holdt på for lenge. Jeg ønsker ikke at det skal skje med meg.

- Jeg sa til manageren etter Norwich-kampen at jeg ønsket å komme med en offentliggjøring. Da jeg imidlertid så at vi hadde Manchester City og Arsenal borte, tenkte jeg at jeg ville havne i problemer dersom jeg ble eksponert i disse kampene etter å ha sagt at jeg skulle legge opp.

Jamie Carragher vet at det uansett er et tidsspørsmål før yngre krefter tar over etter ham i midtforsvaret.

- Nye spillere vil komme inn til sommeren. I min alder kunne jeg havnet på benken neste sesong. Det ville kanskje også vært kamper jeg ikke engang hadde vært på benken. Tenk å gå rundt i dress på Anfield på kampdagen når du er klar for å spille?

- Selvsagt blir det ting jeg kommer til å savne. Blant annet den store følelsen av kameratskap i garderoben etter et godt resultat. Men av det negative kommer jeg ikke til å savne det å tape en kamp og være skuffet.

 Jamie Carragher har tatt UEFAs B-trenerlisens, men han vet ennå ikke hvor langt han kommer til å ta trenergjerningen. Neste oppgave blir ekspertkommentator for Sky Sports.

- Jeg ser hva toppmanagere som Alex Ferguson og Jose Mourinho har ofret for å komme dit de er. Er jeg klar til det? Akkurat nå er jeg ikke sikker. Jeg har brukt hele livet på å tenke fotball, nesten ikke vært ute, ikke tatt med kona ut, og jeg vet ikke om jeg ønsker å fortsette slik.

- Det har hele tiden vært den antagelsen at jeg skal bli manager og forventinger om at jeg kommer til å gjøre det bra, men jeg kan komme til å tape de fire første kampene og stå uten jobb. Hva skjer da? Jeg ønsker ikke å bli en gammel, bitter mann før min tid.