- Skal vise at jeg fortjener en plass

Å hvile på laurbærene er ikke noe Raheem Sterling har tenkt til å gjøre, selv om han har hatt en god debutsesong og en veldig god sesongoppkjøring.

– Jeg er veldig fokusert på å vise at jeg fortjener en plass i laget og i troppen, sier han til Liverpoolfc.com.

– Jeg har selv satt meg noen mål, som jeg ser frem til å prøve å nå denne sesongen.

Etter flere gode førstelagskamper for de røde i fjor høst, ble tenåringen plukket ut i A-lagstroppen til England. Der fikk sin debut mot Serbia i oktober.

Og med verdensmesterskapet som kommer neste sommer, innrømmer 18-åringen at han har ambisjoner om å reis til Brasil for å representere England. Men han insisterer på at fokuset først og fremst ligger på å gjøre det bra i den røde trøya.

– Jeg skal spille for Liverpool og bare se hvordan det går. Som enhver ung spiller, har alle en drøm – og jeg håper jeg kan gjøre min til virkelighet.

I år er det Sterlings andre sesongoppkjøring med førstelaget til Liverpool i utlandet, og han har fått tidligere fått en klart inntrykk på hvordan støtten er utenfor landets grenser.

Men når spillere som Steven Gerrard tar seg selv i å bli overrasket over den ekstreme lidenskapen i Østen, er opplevelsen kanskje enda mer merkbar hos tenåringen.

– Å se fans med navnet ditt på (drakta) og ting som det, er en massiv inspirasjon for meg til å gå ut og vise hva jeg er i stand til, sier han.

– Vi har vært i Australia og Indonesia og hatt samme velkomst der – og i går var Thailand akkurat like imponerende. Det var virkelig en varm velkomst.

– Tilbake i England får vi det samme, men det er herlig å se at vi har like mye støtte i andre land, som er såpass langt unna som her. Det er stort å være en del av en klubb som denne.

Etter heten som ventet laget i Indonesia, fikk spillerne sjansen til å puste ut da de ankom kjøligere strøk i Melbourne. Men nå er Liverpool tilbake i over 30 varmegrader i ferieparadiset Thailand.

– Det var litt kaldt i Australia, men nå er luftfuktigheten og varmen tilbake. Treningene kommer ikke til å være enkle, men jeg ser frem til dem, forklarer han.

– Det har mye å si på trening. Selv på oppvarming, da vi bare jogger rundt banen, svetter alle sammen.

 – Det har vært bra så langt. Jeg synes laget har gjort det bra i de to kampene. Jeg nyter hvert eneste minutt, lærer så mye som mulig og prøver å vise manageren at jeg kan være en del av laget.