- Skrtel er åpen for Napoli

Agenten til Martin Skrtel hevder at han skal til England for å diskutere spillerens fremtid på Anfield i neste uke.

Spekulasjonene rundt Liverpools 28 år gamle forsvarsspiller er intensivert etter at hans agent, Karol Csonto, pratet om slovaken på italiensk radio. Men selv om Napoli hevdes å være ute etter Skrtel, har det ikke kommet noen henvendelser direkte til Liverpool.

– Det har ikke vært noen kontakt mellom de to klubbene, fortalte Csonto til Radio CRC.

– Martin har en kontrakt med Liverpool, og det er viktig å respektere den.

Midtstopperens representant skal allikevel være svært interessert i å prate med Liverpool om Skrtels fremtid på Merseyside, og han innrømmer at han selv tar turen til balløya for å diskutere mulighetene neste uke.

Csonto forteller også at Skrtel skal være lutter øre for Napolis påståtte interesse.

– Napoli kjenner naturligvis godt til Martin, men de kan ikke kontakte oss direkte før de eventuelt har fått tillatelse fra Liverpool FC, sier agenten.

I mai fortalte Skrtel at han skulle vurdere eventuelle tilbud nøye, men presiserte samtidig at han respekterer det å være under en kontrakt med klubben han har spilt for siden 2008, og han har det på ingen måte travelt med å finne seg en klubb.

– Jeg har vært i Liverpool i fem og et halvt år, og jeg har bygd meg opp en posisjon i klubben, sa 28-åringen da.

Tidligere samme måned innrømmet Brendan Rodgers overfor Liverpool Echo at han ikke hadde noen planer om å selge sin beinharde midtstopper denne sommeren, til tross for en vanskelig sesong.

Liverpool-sjefen forklarte at utskiftningen i forsvaret ble gjort av mangel på en solid ledertype, og den gang fylte Jamie Carragher nordirens kriterier – noe som gjorde at Skrtel ble vraket i store deler av vårsesongen.

– Martin er helt klart en spiller vi ønsker å beholde, og vi har ingen planer om å selge ham. Han er et viktig medlem av spillergruppa, sa Rodgers, og la til at Skrtel på sikt også kan utvikle lederegenskapene han etterlyste tidligere i sesongen.

Den slovakiske landslagsspilleren fikk totalt 33 kamper i Liverpool-drakta denne sesongen, noe som er over ti færre enn i de to foregående sesongene på Anfield.