- Snart tilbake i toppen

Lucas Leiva sier at han kanskje ikke hadde skrevet ny kontrakt med Liverpool hadde han ikke trodd at de røde snart ville være med å kjempe om trofeer og Champions League-kvalifisering.

Senere i dag møter Liverpool Everton i det 220.Merseyside-derbyet.
- Vi vet hvor viktig det er for supporterne å se Liverpool ende foran Everton. Vi håper å klare det. Det vil bety en plassering høyere på tabellen, men vi ønsker egentlig mer enn det, sier Lucas Leiva til The Guardian.

- Den nye kontrakten vil dekke de beste årene i min karriere. Jeg er glad at de blir i Liverpool fordi jeg har jobbet hardt for å etablere meg der.

- Jeg tror klubben snart vil være tilbake hvor den tilhører, og det er å kjempe om titler og Champions League-kvalifisering. Hadde jeg ikke hatt tro på det, ville jeg kanskje ikke ha signert. Klubben har gitt meg alt som spiller og person. Jeg ønsker å betale tilbake og hjelpe klubben tilbake.

- Dette har vært en vanskelig sesong for å være ærlig. Det var ikke bare manageren som ble skiftet ut. Det var mange utskiftninger i spillerstallen også, inn og ut, og det hjelper ikke laget. Vi må kjenne hverandre godt. Hvis dere ser på lagene som kjemper om tittelen og topplasseringene, har de en meget sterk kjerne som har vært sammen lenge.

- Det er det Brendan forsøker å bygge opp her, et lag som skal bli meget bra i fremtiden. Han er en manager som alle spillerne ser på og tenker at han er den rette mannen for jobben. Ikke bare nå, men også for fremtiden.

- Det har vært mye positivt i andre halvdel av sesongen fordi vi vet hvordan Brendan ønsker å spille. Vi ønsker å avslutte sterkt og ta det med inn i neste sesong.

- Selv er jeg halvveis i sesongen ut ifra at jeg har gått glipp av så mye tid grunnet skader. To skader så tett på hverandre har stoppet meg i å forbedre meg på en tid da jeg følte meg meget bra og spilte bra. Mitt mål for denne sesongen var bare å få spille regelmessig igjen.

- Prestasjonene vil forbedre seg ettersom formen blir bedre og selvtilliten blir bedre. To alvorlige skader på kort tid påvirker selvtilliten din. Neste sesong tror jeg blir perfekt for meg fordi jeg da vil være 100%.