- Stevie den naturlige lederen

Gerard Houllier forteller om da han tok kapteinsbindet fra Sami Hyypiä og ga det til den 22-årige Steven Gerrard, som nå er i ferd med å bli den som lengst har ledet de røde.

- Jeg møtte Stevie etter finalen i Champions League finalen i Istanbul og spurte om det var den beste dagen i hans liv. Han sa nei, og fortalte meg at den beste dagens i hans karriere var da jeg ga ham kapteinsbindet.

Liverpools tidligere manager Gerard Houllier har blitt intervjuet av Liverpool Echo i forbindelse med at Steven Gerrard til lørdag vil spille sin testionialkamp mot Olympiakos. Det er snart 11 år siden scouseren ble satt til å lede Liverpool FC ute på banen, og som gjør at han er i ferd med å bli den med lengst fartstid som kaptein for de røde.

- En må ikke glemme at han var 22 år da jeg gjorde ham til kaptein, men du kunne se at han var en naturlig leder og som kunne påvirke alle rundt seg, fortsetter Houllier.

- Jeg husker at Steve Heighway ba meg om å se på en U19 kamp da jeg behøvde en høyreving og han mente at Richie Partridge kunne være et svar på våre problemer. På midtbanen var det imidlertid denne gutten som løp fra straffefelt til straffefelt, ropte på folk og allerede oppførte seg som en leder.

- Han var kjapp, han kunne takle og han kunne se en pasning tidlig.

- Selv om vi hadde gitt Richie en sjanse, ønsket jeg Stevie. På det tidspunktet sa trenerne at det kunne jeg ikke gjøre da han alltid var skadet, men jeg forklarte at jeg var sjefen og at han skulle være med oss.

- Sammy Lee og Patrice Bergues tok seg nøye av ham og gradvis ble han den spilleren vi kjenner i dag.

- Sami var, og er fortsatt, en enorm skikkelse i Liverpool, men Stevie er den naturlige lederen og jeg mente at å gi ham kapteinsbindet ville bare styrke hans spill enda mer, forklarer Gerard Houllier om da han valgte ta fra Sami Hyypiä posisjonen som lagets kaptein.

- På det samme tidspunktet spilte ikke Sami alt for bra og jeg tror det å være kaptein økte presset på ham. Han forstod det selv og som den intelligente spilleren han er var han rimelig fornøyd over avgjørelsen.

- Steve gikk fra å være en spiller i Premier League, til å bli en landslagsspiller og så en spiller i verdensklasse. Det er kanskje maksimum 50 av det siste slaget i verden og det er spillere som gjør at du vinner ting. Jeg var heldig nok som hadde Stevie på riktig tidspunkt i Liverpool, og selv etter at jeg dro vant de Champions League. Han spilte en avgjørende rolle i det.

- Det at han også er kaptein for England er en god belønning for ham.

- Han er en vinner som alltid vil drive sitt lag framover. Han gir aldri opp, han går foran som et godt eksempel, hvor han gir mye mental og fysisk energi til seg selv og laget.