- Sturridge har sulten

Brendan Rodgers om hvorfor han tror Daniel Sturridge vil lykkes i Liverpool. Spissen vil tilføre styrke, tilstedeværelse og bevegelse i angrep, og har også vist at han kan være en målscorer.

Daniel Sturridge signerte i går en 3,5-årskontrakt med Liverpool. 23-åringen satt ringside på Anfield og så sine nye lagkamerater slå Sunderland 3-0. Spissen startet sin karriere i Manchester City, men forlot City til fordel for Chelsea sommeren 2009 etter seks mål på 32 førstelagskamper, derav de fleste som innbytter. På 96 kamper på Stamford Bridge scoret han 24 mål. Han startet kun 31 Premier League-kamper på 3,5 år på Stamford Bridge.  Hans beste periode var en låneperiode på fem måneder i Bolton hvor han scoret åtte mål på 12 kamper.

- Han er en spiller som jeg har kjent siden han var omtrent 12 år. Jeg har sett han komme frem i ulike klubber. Han skapte seg et navn som unggutt i Manchester City og var en av de topp unge spissene i europeisk fotball, forteller Brendan Rodgers til Liverpoolfc.com etter 3-0-seieren mot Sunderland.

- Han foretok et klubbskifte (til Chelsea), og det er vanskelig når du skifter klubb som ung spiller. Han er en målscorer, og den eneste perioden han virkelig har vært det var i Bolton, men når han har spilt kamper, har han scoret mål.

- Han gir oss kraft, tilstedeværelse og bevegelse helt fremme i banen. Jeg tror det største er sulten. Vi henter inn en spiller som vet at han må prestere dersom han ønsker å være i en av de største klubbene i verden. Dette er trolig hans siste sjanse, og det var trolig også en av årsakene.

- Han besitter kvaliteter. Dersom han ønsker å forbli på et høyt nivå, er trolig dette hans siste sjanse. Jeg har stor tro på at han i løpet av sin tid her vil bevise at han er en skikkelgi hit, og han gir oss enda en angrepstrussel helt fremme i banen.

Luis Suarez scoret to mål mot Sunderland, mens Steven Gerrard sto for to målgivende, den ene en langpasning på 50 meter. Rodgers vet at Sturridge vil utvikle seg med slike gode spillere rundt seg.

- Daniel kommer til å lære av topp spillere her. Han kommer hit og skal jobbe sammen med Englands kaptein, som folk har sagt at ikke har vært i form, men som jeg vil si har vært helt fenomenal de fire seneste kampene. Dere så hans løp på slutten og den pasningen.. dere kommer ikke til å se en bedre pasning enn den denne sesongen. Det var en helt utrolig opptreden av ham.

- Daniel kommer til å lære fra alle. Han kommer til en klubb med verdier og etikk som har blitt ivaretatt i mange, mange år. Han kommer ikke bare til å lære om fotball, men vil også lære om å være et topp menneske.