- Sturridge og Coutinho vil skape problemer

For Daniel Sturridge og Philippe Coutinho blir søndagens møte med Everton deres første Merseyside-oppgjør. Downing er sikker på at duoen vil skape problemer for de blå.

- Jeg tror stemningen kommer til å overraske dem. Det kommer til å bli den beste for sesongen, sier Stewart Downing til Liverpool Echo.

I Luis Suarez’ fravær kommer Daniel Sturridge til å lede Liverpools angrep. Downing håper at spissen fortsetter å vise samme form som mot Newcastle.

- Hvis Daniel fortsetter å spille på den måten, vil vi alle være fornøyd. Hans hurtighet og kraft er et mareritt å møte for forsvarerne. Han gir resten av oss mer rom å spille i.

- Forrige uke spurte folk om vi kunne spille uten Luis? Hvem skulle score målene? Å vinne 6-0 var en perfekt respons. Vi forsvarte oss meget bra. Vi scoret hver gang vi angrep.

- Selvsagt kommer vi til å savne Luis fordi han er en så god spiller, men vi har andre som kan komme inn og gjøre en jobb for oss.

- Daniel er en selvsikker fyr. Han ville ikke ha tenkt følgende: « Ettersom Luis er ute, er presset på meg.» Han ble kjøpt for situasjoner som dette, og han har helt klart ferdighetene.

Philippe Coutinho er en annen spiller som kommer til å skape problemer for Everton.

- Han har gode ferdigheter. Jeg er sikker på at David Moyes vil trekke ham frem. Han vet at Everton må passe på ham fordi han er en så klok spiller. Han kan ta det rolig og så rive opp motstanderen med noe instinktivt.