- Suarez er en vinner

Groningens sportsdirektør Henrik Veldmate sier Luis Suarez' karakter er sterkt påvirket av oppveksten i Sør-Amerika. Suarez er en vinner, men viser av og til mentalitet som et barn.

Luis Suarez var 19 år da Henk Veldmate hentet ham til Groningen i 2006 fra Nacional i Uruguay. Spissen er for tiden utestengt i 10 kamper for å ha bitt Branislav Ivanovic i armen.
- Han er en voksen person, men han har noen ganger også et barns mentalitet i måten han liker å spille på, uttaler Groningens sportsdirektør Henk Veldmate .

- Det er slik han liker å spille. Hvis dere sammenligner mentaliteten og holdningen til nederlandske spillere, så er det på død eller liv i Sør-Amerika. For å gjøre det beste for  familie din - det er en livsstil og en måte å overleve på.

Veldmate oppdaget Suarez da han var i Uruguay for å se på en annen spiller.
- Han hadde alt vi ser i dag – han scoret et mål og foretok noen fantastiske driblinger.

- Noen ganger tror du at han er heldig med driblingene – han begynner med noe og du tror at det blir umulig, men til slutt får han det til og skaper en sjanse og scorer mål.

- Han stupte inn og fikk et straffespark, så alt det vi ser av Luis’ potensial så vi på de 15 minuttene. Og det viktigste var at vi så at han var en vinner.

Hugo Alves , tidligere lagkamerat i Groningen, sier at viljen til å vinne kom godt til syne i Nederland.
- Han er en spillertype som er kapabel til å gjøre alt når han kommer inn i straffefeltet for å score mål. Han gjør alt for å vinne. Han er en vinner. På grunn av hans tankemåte, hvis det blir et hett øyeblikk, full av følelser, så gjør han slike feil.

- Midt i en følelsesladet kamp kan han få det ut på feil måte. Selvsagt skal ikke slikt (biting) skje, kan ikke skje, men det har skjedd med ham.