- Suarez har overrasket meg

Ian Rush innrømmer at han er overrasket over at Luis Suarez har funnet veien til nettmaskene så ofte denne sesongen.

Luis Suarez står bokført med 29 mål for Liverpool denne sesongen. Det er en klar forbedring fra 17 nettkjenninger i 2011/12.

- Ved starten av sesongen ville jeg ikke ha sagt at Suarez var en typisk målscorer. Ikke på samme måte som for eksempel Robin van Persie eller Michael Owen, da han var i Liverpool.

- Jeg ville ha betraktet ham like mye som en produsent av scoringer som en målscorer. Men antallet scoringer fra ham denne sesongen har overrasket meg.

Suarez leder kampen om Gullstøvelen i Premier League, men ligger på en 4.plass totalt i Europa. Lionel Messi topper med 42 nettkjenninger. Ian Rush ble den første britiske spilleren til å ta hjem utmerkelsen da han i 1983/84 scoret 32 mål.

- For å vinne den europeiske Gullstøvelen må du ha litt flaks. Da jeg vant den, var Marco van Basten ute med skade omtrent halve sesongen i Nederland.

- Lionel Messi og Ronaldo er på en annen planet når det gjelder antall mål de scorer hver sesong, men det ville være usannsynlig at de ville klare like mange i Premier League.

Liverpool ligger på 7.plass i Premier League og er ute av alle cupturneringene. De røde møter Everton og Chelsea på Anfield i sesonginnspurten.
- Jeg føler fortsatt at det er mye å spille for denne sesongen fordi Liverpool må forsøke å ende blant topp seks.

- Det har vært en skikkelig overgangsperiode denne sesongen, hvor laget har sett ut til at de har hatt kontroll, men så har falt igjennom.

- Når Liverpool har møtt topplagene, har de spilt meget bra. Resultatet mot Tottenham imponerte meg virkelig. Liverpool spilte ikke så bra som de kunne i den kampen, men vant likevel. Det var et godt tegn fordi de spilte bra mot Manchester City og Arsenal, men tok bare to av seks poeng.

- Forhåpentligvis vil det hjelpe med et par nye spillere til sommeren. Disse unge spillerne, som har spilt denne sesongen, vil være et år eldre og ha mer erfaring.