- Suarez må få en sjanse til

Jamie Carragher mener at Luis Suarez må få en sjanse til i Liverpool-drakta, selv om det han gjorde var galt.

- Luis gjorde noe galt, men heller enn å jage ham bort bør vi huske på at det finnes andre Liverpool-legender som ikke akkurat var helgener heller, skriver Liverpools visekaptein i Daily Mail.

- Før du leser videre, er det viktig å understreke: Dette er ikke et forsøk på å forsvare noe som ikke kan forsvares. Det er et forsøk på å sette Luis Suarez-sagaen i perspektiv, fortsetter Carragher.

- Etter søndagens kamp mot Chelsea ble det sagt at ingen er større en klubben, og at Liverpool burde gi Luis den strengeste straffen av dem alle ved å kvitte seg med ham. Dette ble først ytret av Graeme Souness da han analyserte kampen for Sky.

- Jeg prøver ikke på noe vis å rosemale hendelsen der Luis bet Branislav Ivanovic. Det var galt på alle mulige måter. Du forventer rett og slett ikke å se en voksen mann bite en annen voksen mann. Det er oppførsel du assosierer med barnehagen.

- Men nå sier alle at Liverpool må gjøre noe med det råtne eplet i kurven. Det virker som Luis er den eneste spilleren som har representert Liverpool som har gjort noe kontroversielt. Det stemmer rett og slett ikke.

- Vi har hatt lignende saker mange ganger tildligere, akkurat som alle andre klubber i landet. Jeg vet dette, for jeg var selv ansvarlig for en hendelse i januar 2002. Jeg kaset en mynt tilbake inn blant publikum på Highbury under en FA-cupkamp mot Arsenal, etter at den først ble kastet på meg.

- Jeg husker også at Graeme Souness, som var Liverpools kaptein på den tiden, brakk kjeven på Dinamo Bucharests Lica Movila under en europacupsemifinale i 1984, da han slo ham ned uten at ballen var i nærheten. Det var en alvorlig hendelse, men det er en hendelse som fans og Souness sine gamle lagkamerater nesten snakker i nostalgiske ordelag om.

- Robbie Fowler har sine riper i lakken han også. Folk var opprørt etter at han feiret en scoring mot Everton i april 1999 ved å imitere kokainsniffing. Et par måneder tidligere ble han fordømt etter at han terget Grame Le Saux med en homofobisk gest.

- Jan Mølby ble sendt i fengsel i tre måneder i 1988 for fyllekjøring. I de senere år har Steven Gerrard møtt i retten tiltalt for overfall, som han ble frikjent for.

- Alle disse spillerne jeg har nevnt angret det som skjedde, og det gjør Luis også. Viktigere er det at klubben ikke snudde ryggen til dem.

- Luis er normalt sett en livlig kar på treningsfeltet. Han er mest sammen med de andre søramerikanerne i gruppen, men er godt likt av alle fordi han har fantastiske holdninger til jobben sin og elsker å spille fotball.

- I min tid i Liverpool er det få spillere som har hatt den samme vinnerviljen som meg, men Luis har det. Han trener godt hver dag. Får vi fri en dag, kommer han likevel til treningsfeltet og gjør ekstra arbeid. Han er på ingen måte arrogant eller høy på pæra. Han har innrettet seg gruppen uten problemer.

- I går var han imidlertid tydelig preget av det som har skjedd. Luis vet han har gjort noe som var veldig galt. Han har sviktet seg selv. Han har fått beskjed om at en gjentakelse ikke vil bli tolerert, og klubben har et helt annet syn på dette enn de hadde på episoden med Patrice Evra.

- Men i stedet for å jage ham ut av landet, bør vi ikke hjelpe ham? Vi har en topp psykolog i Steve Peters, som er innom klubben en gang i uken. Han kan spille en like viktig rolle som vår manager, Brendan Rodgers, for Luis.

- Ian Ayre har slått fast at klubben ikke er ute etter å selge Luis. Historien har vist oss at det samme har vært tilfelle tidligere også. Hva skjedde når Tony Adams ble sluppet ut av fengsel i februar 1991, etter å ha sonet en dom for fyllekjøring? Han fortsatte å lede Arsenal som kaptein, og vant åtte store titler. Se til Eric Cantona. Mindre enn åtte måneder etter at han var tilbake fra sin åtte måneder lange utestengelse for overfall på Crystal Palace-supporteren Matthew Simmons inspirerte han Manchester United til The Double. Det er egoistisk, men klubbene trenger sine beste spillere.

- Som Martin Samuel sa i en kommentar i går, så ville kanskje en dårligere spiller som hadde gjort det samme blitt sendt på dør nå. Men jeg gjentar, det har allerede blitt satt en presedens på Anfield i slike saker.

- Under minnegudstjenesten for Hillsborough-tragedien i 2009 ble Charles Itandje og Damien Plessis filmet mens de lo og vitset. Itandje, en tredjekeeper med forferdelig dårlige holdninger, ble bannlyst med en gang. Plessis, som ble betraktet som en lovende spiller, fikk en formaning men ble værende i klubben.

- Moralsk kan man si at det er galt å sette en slik standard, men det skjer på alle områder i samfunnet, ikke bare i fotballen. Dersom noen er eksepsjonelt gode i det de gjør, er det mange som er villig til å tolerere de problemene de måtte skape.

- Folk vil kanskje hevde at dette er sett med Liverpool-øyne, men jeg ønsker ikke å se enda en spiller i verdensklasse forlate Barclays Premier League, slik Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo og Cesc Fabregas har gjort. Vi snakker om en spiller som er blant de fem beste i verden her.

- Til slutt vil jeg sette frem et lite tankekors sett fra en fotballspillers perspektiv når det gjelder hendelsen i helgen. Bitingen var sjokkernde, ikke tvil om det, og alle som har sett det ble sjokkert. Er det dog verre enn en takling som kan ødelegge noens karriere?

- Jeg vet hvordan det er å få foten brukket av en håpløs takling. Lucas Neill kostet meg seks måneder av min karriere i september 2003, mens han spilte for Blackburn. Ville jeg ha foretrekket at han hadde bitt meg? Absolutt.

- Jeg antar at Branislav Ivanovic, som kan være stolt over egen oppførsel i etterkant av det som skjedde, vil være enig. Du kan komme deg på beina og fortsette å spille etter en konfrontasjon. Dersom noen ødelegger beinet ditt, lurer du på om du noen gang vil spille igjen.