- Suarez skal ingen steder

Liverpool-eier John W. Henry sier Luis Suárez bare må akseptere at han må bli værende på Anfield denne sesongen. Han beskriver muligheten for en Arsenal-overgang som «latterlig».

– Vi kommer ikke til å selge Luis. Det er sportslige grunner, ikke økonomiske. På dette tidspunktet, så sent i overgangsvinduet, med alle som enten har dratt eller skal dra, har vi ikke nok tid til å erstatte ham, sier Henry.

Liverpool vil heller beholde spilleren mot sin egen vilje enn å la ham kjempe for at et annet lag skal slå de røde i kampen om en topp fire-plass.

– Så på grunn av fotballmessige grunner kan vi ikke selge ham – og spesielt ikke til Arsenal. Det har vi gjort klart, fastslår milliardæren.

– Vi er ikke i Europa dette året og har ikke vært i Champions League på en stund. Å selge til rivalene om Champions League-plassene, eller én av dem, ville vært latterlig. Uansett hva budet er på, vil vi ikke selge ham. Vi trenger Luis, utdyper han.

Amerikaneren avslører videre at han advarte Arsenals administrerende direktør, Ivan Gazidis, før hovedstadsklubben la inn et bud på 40 millioner pund pluss ett pund for Suárez om at det ikke kommer til å gjennomføres noen avtaler mellom klubbene, som begge kjemper om de samme Champions League-plassene.

– Jeg sa i en privat samtale med Ivan Gazidis at vi ikke ønsker å selge til Arsenal. Det er utvetydig, men det ser ikke ut til å bremse dem, sier Henry, som legger til at han «ikke kan vente med å se hvor høyt det neste budet er».

De røde fra Anfield rangerer Arsenal som den siste klubben de ønsker å forhandle med, ifølge The Telegraph, og da særlig etter det noe provoserende budet som både Suárez og Arsenal trodde skulle utløse en utkjøpsklausul, noe som i så fall hadde betydd at Liverpool var nødt til å selge, i kontrakten til uruguayaneren. Det stemte som kjent ikke.

Han er samtidig rasende for at detaljer i Suárez’ kontrakt ble vist til London-klubben.

– Det burde være konfidensielt, så det er absolutt bekymringsfullt. Hvordan kan en klubb som ikke har tillatelse til å snakke med spilleren se på innholdet i kontrakten hans, spør han.

Men han sier motvillig at det faktisk er vanlig i dagens fotball, og derfor vil de ikke opprette en egen sak mot klubben på Emirates.

– Folk snakker ikke om det offentlig, men det er sånn det er blitt. Det er slik ting gjøres. Jeg tror ikke det er noe poeng i å sende inn en klage på Arsenal, fordi det ser ut til å skje overalt i fotballen.

Henry forklarer at det nå uansett er for sent å i det hele tatt vurdere bud fra utlandet på Liverpool-spissen, fordi «det er ikke nok tid til å finne en god nok erstatter i Suárez’ klasse» før vinduet stenger.

Søramerikaneren blir derfor nå møtt med «isolasjon» av klubben, noe som er ment for å gi ham rom til å tenke på hvordan han kan komme seg tilbake til spillertroppen etter overgangsvinduet – selv om han riktignok nylig fortalte Marca, en spansk storavis, at han håper partene kan inngå en «vennlig avtale» før vinduet stenger.

Liverpool-eieren, som var i Oslo for å se treningskampen mot Vålerenga i går, tror det ennå er en vei tilbake for Suárez i Liverpool-drakta, selv etter å ha blitt utestengt for biting i ti kamper.

– Manageren er skuffet, noe han bør være, supporterne er det, Luis er det, men det er mellom dem (spilleren og manageren) og lagkameratene. Han er en av de beste spillerne i verden. Jeg har ingen grunn til å tro at han ikke vil fortsette å være det.