- Vi har kjøpt en leder

Ian Ayre sier at Liverpool har kjøpt en ledertype, og en som kan ta tak når det gjelder. Med dagens to kjøp har klubben god bredde på stopperplass.

I dagmorges bekreftet Liverpool kjøpene av Mamadou Sakho og Tiago Ilori. Av de to er det franske Sakho som er ventet å være i aksjon på førstelaget med det første, og Ian Ayre sier at Liverpool har fått tak i en skikkelig ledertype.

- Han er en viktig signering for oss. Det var vanskelig å få til, og han var en vanskelig spiller for oss å få, men jeg er veldig glad for at vi klarte å friste han til klubben, sier Ayre til Liverpoolfc.com.

 

- En av de tingene Brendan sa var at han ønsket å få skikkelig bredde og styrke, og Sakho er en Champions League-spiller av klasse med erfaring. Jeg tror det er vanskelig å fylle skoene etter Jamie Carragher, men hans ankomst vil gi oss stor styrke og erfaring i troppen. Når du ser han på banen vil du se at han er en leder, og veldig sterk.

 

- Han er en karakter, og det var noe Brendan gjorde klart i sitt valg, og var det han så etter. I tillegg til å hente inn unge spillere, ønsket han erfaring og talent. Manageren ønsket ledere, og folk som kan stå på når det gjelder. Jeg tror supporterne vil se at han har alle de sidene. 

 

Liverpool har hentet inn tre stoppere denne sommeren etter at Jamie Carragher la opp. I tillegg er Sebastian Coates langtidskadet.

 

- Vi har en gruppe med stoppere som er unge og erfarne. Vi har stor bredde, og det er ikke bare en god gjeng med stoppere, men en god gjeng for fremtiden. Det er noe vi prøver å få til i alle posisjoner.

 

- Noe vil ta tid, men det har vært en god investering i stallen, og det er en miks av å hente inn mye erfaring, som koster mye penger, men også det å hente inn unge rå talent som vi kan forme.

 

Ilori signerte i dag en langtidskontrakt med klubben.

 

- Han er en ung spiller som har noe erfaring, men han trenger åpenbart mer. Han er en i en gruppe midtstoppere som kan gi oss mye i fremtiden, men også bidra nå. Jeg vet at Brendan og laget ser frem til å jobbe hardt med Tiago for å få han på riktig nivå.

 

- Jeg husker da jeg var ung og fulgte klubben, og den hentet inn unge relativt ukjente talent, som de gjorde til verdensklassespillere. Så lenge vi kan fortsette med det, så tror jeg vi setter oss i en god posisjon.