- Vi lar oss ikke rive med

Bare Manchester United og Chelsea har plukket flere poeng enn Liverpool siden starten av desember. Administrerende direktør Ian Ayre mister ikke bakkekontakten av den grunn.

- Vi lar oss ikke rive med. Det er kanskje en klisje, men vi tar en kamp om gangen. Vår målsetting er å bygge noe varig. En tropp som ikke bare bygges for å vinne, men også for å fortsette å vinne, uttaler Ayre til ESPN.

- Vi har hatt oppturer og nedturer denne sesongen, men vi har begynt å bli litt mer stabile nå som spillerne har blitt vant til Brendan Rodgers sin stil og til hverandre, fortsetter han.

- Vi ønsker å være realistiske angående hva vi kan oppnå denne sesongen, og forsøker å dempe forventningene. Målet er fremgang. Liverpool-fans forstår spillet. De vet forskjellen på god fotball og dårlig fotball. Vi har dessverre vært gjennom en periode der vi har vunnet få trofeer og ikke har vært med i Champions League. De er klar over at vi trengte omfattende forandringer.

- Vi kommer ikke til å snakke offentlig om noe tidsskjema. Det gjør bare at folk kan slå manageren i hodet med tidsskjemaet om vi ikke klarer å holde det.

- Vi har ingen policy som sier at vi skal kjøpe kun spillere under 24 år. Dersom du bygger et lag som skal vinne og fortsette å vinne, er det viktig med unge spillere på lang sikt, men vi fornyet kontrakten til mange av våre rutinerte spillere i sommer. Dersom vi ser en eldre spiller som passer inn, vil vi kjøpe ham om prisen er riktig.

Ayre føler ikke det var noen strek i regningen for Liverpool at man ikke klarte å sikre seg Clint Dempsey i sommer.

- Vi visste hva vi var på utkikk etter, og vi fikk ikke i stand en avtale til den prisen vi mente spilleren var verdt. Hadde vi brukt mer penger for å få tak i Demspey, ville vi ikke kunne hentet inn Daniel Sturridge. Vi føler vi har gjort gode forretninger i så henseende.

Ayre tror ikke det er noen overhengende fare for at Luis Suarez kommer til å forlate Liverpool i sommer om de røde ikke kvalifiserer seg for Champions League.

- Vi har ikke lagt noen plan for livet etter Luis på dette stadium. Vi fornyet kontrakten hans i sommer, og han trives åpenbart i Liverpool FC. Når troppen og resultatene blir bedre ønsker han forhåpentligvis å fortsette her, men fotball er fotball. Spillere vil komme og gå. Ingen er større enn klubben.

Ayre er også fornøyd med fremgangen klubben gjør utenfor banen.

- Vi forsøker å tette luken til Manchester United. Vi har vår egen gruppe som jobber med å få inn sponsorer. Vårt fokus er på kvalitet, ikke kvantitet, i så måte. Manchester United har muligens fått på plass sponsorer tidligere enn oss, men vi er mye bedre stilt nå rent kommersielt enn vi var for fem år siden, og vokser raskere enn noen annen klubb. Det eneste vi trenger nå er suksess på banen.

- Det handler om å generere inntekter fra de tre mulighetene vi har – fra medierettigheter, fra kampinntekter og fra kommersielle tiltak. Kampinntektene vil øke jo lenger tid vi henger med i Europa League. Progresjon er nøkkelen. Vi må stå på og tjene penger, og da må vi ta de riktige avgjørelsene når det gjelder spillere og rekruttering.

- Det som er flott med John Henry, Tom Werner og alle folkene i Boston er at de er ivrige etter å lære. Jeg vet at John ser timesvis med kampopptak. De er stadig involvert i diskusjoner med oss på telefon, og selv om de ikke har vært involvert i fotball lenge, har de utrolig med rutine fra sport når det gjelder billettsalg og sponsoravtaler. Vi deler erfaringer med hele Red Sox sin organisasjon, noe som styrker oss.

Ayre uttaler seg også om TV-serien «Being Liverpool».

- Mange engelske fans følte at dette ikke var Liverpools måte å gjøre ting på. Serien var egentlig ikke laget for det britiske publikum, som kjenner til klubbens historie fra før. Den var svært populær i USA og Asia.

Ayre ble spurt om det var noe han angret på fra TV-serien.

- Jeg burde aldri ha latt de få se motorsykkelen min. Men Brendan kan fortelle deg at for hver person som spør meg om min Harley er det ti personer som spør ham om navnene som ligger i konvoluttene. Jeg kan ikke fortelle deg det, men jeg er sikker på at mitt ikke ligger der, humrer Ayre.