- Vi må bli bedre på defensive dødballer

Steven Gerrard er lei av at Liverpool slipper inn mål på defensiv dødball.

Newcastles andre scoring på lørdag kom da innbytter Paul Dummett snek seg inn bak Aly Cissokho ved bakre stolpe på et høyt slått frispark fra venstre, og satte ballen kontant i mål.

- Vi spilte godt nok i annen omgang til å vinne kampen. Hadde vi beholdt roen inne i feltet i større grad, og hatt litt mer hell med oss, kunne vi ha vunnet kampen 3-1 eller 4-1, uttaler Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Det som er frustrerende for meg er at vi igjen slapp inn mål på en dødball. Vi mistet konsentrasjonen. Av målene vi har sluppet inn denne sesongen, er det nå tre eller fire som har kommet på dødballer, slår kapteinen fast.

Southampton, Manchester United, Crystal Palace og Newcastle har alle scoret på dødball mot Liverpool denne sesongen.

- Det er skuffende, og noe vi må få orden på dersom vi ønsker å henge med i toppen av tabellen.

- Jeg tror ikke noen vil gjemme seg i garderoben. De som var involvert vil ta ansvar for det som skjedde, og komme seg videre. Om vi vinner, taper eller spiller uavgjort, ser vi alltid fremover mot neste kamp.

Gerrard mener at landskampene tidligere i uken må ta noe av skylden for at Liverpools spill ikke fløt like godt som til vanlig på St James' Park.

- Landskampene hadde nok en innvirkning på det. Energinivået er ikke maksimalt etter landskamper, og spesielt siden det var tidlig avspark. Vi hadde 13 spillere som hadde vært bortreist i forbindelse med landskamper. Leter du etter unnskyldninger, kan du finne dem. Men vi ønsker ikke å gjøre det.

- Vi anser dette som to poeng tapt, på grunn av utvisningen. Nå ønsker vi å rette på det mot West Bromwich til helgen.

Trass i poengdeling i Newcastle ligger Liverpool fortsatt på tredjeplass i Premier League, bare to poeng bak Arsenal som topper tabellen.

- Vi er i en god posisjon i ligaen. Vi har startet sesongen veldig bra, så det er viktig at folk ikke begynner å deppe på grunn av et resultat. Jeg håper ligaen fortsetter slik den har startet, med at andre lag avgir poeng. Vi er ikke med i europacupene, og det passer oss bra å ha bare en kamp per uke. Med bare en kamp i uken har vi en veldig god mulighet til å spille oss inn blant topp fire.