- Vi må holde hodet kaldt

Brendan Rodgers slår fast at hans spillere må holde hodet kaldt i det 221. Merseyside-derbyet. Tradisjonelt har det vært mange utvisninger i oppgjørene mellom de røde og de blå.

- For oss handler det om å spille med hodet, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Vi må sørge for at vi beholder alle våre spillere på banen. Vi vet at stemningen blir fiendtlig, så vi må kun konsentrere oss om vår egen prestasjon, legger han til.

- Klarer vi det, er vi langt på vei til å få det resultatet vi ønsker. Dette blir en tøff kamp, men en vi vet vi kan vinne.

Liverpool har tapt bare tre av sine siste 27 ligakamper mot Everton, og har vunnet fire av de siste seks på Goodison Park.

- Det blir en knalltøff kamp. Vi er begge rivaler, ikke bare geografisk, men også når det gjelder poeng og ligaposisjon. Vår statistikk i disse kampene de siste årene er god, men jeg tror ikke det er noe spillerne tenker på. Alle lokaloppgjørene er forskjellige.

- Everton føler kanskje at de har et psykologisk overtak siden de ikke har tapt på hjemmebane på lang tid. Vi kan bare konsentrere oss om oss selv. For meg er hver eneste kamp jeg leder dette fotballaget meget viktig, og ingen matcher er viktigere enn denne kampen. Vi kommer til å kjempe for våre supportere, og håper å gjøre dem stolte.

Kampen blir ligakamp nummer 50 hvor Rodgers leder Liverpool som manager. Samtidig spiller Steven Gerrard sitt lokaloppgjør nummer 30, noe som medfører at han tangerer Jamie Carragher i antall derbykamper.