- Vi må ikke selge spillere

Ian Ayre avviser at underskudd i regnskap og økt gjeld vil gjøre at Brendan Rodgers ikke kan forsterke laget til sommeren.

Til The Times understreker administrerende direktør Ian Ayre at Brendan Rodgers ikke vil bli satt under press i det neste transfervinduet til tross for regnskapstall som viser et årlig tap på £40,5M. Ayre innrømmer imidlertid at «ingen i en lederposisjon vil kunne si at det er gode regnskapstall».

Liverpool vil forvente et mye bedre regnskap til neste år som vil inkludere en sponsoravtale med Warrior verdt £20M i året og også det faktum at lønnsutgiftene er blitt redusert med om lag £15M.

Mangelen på spill i Champions League vil påvirke klubbens transferbudsjett, men ikke i en grad at ikke Rodgers vil få muligheten til å prøve å styrke stallen ytterligere før neste sesong.

- Vi kommer ikke til å selge noen spillere som følge av vår finansielle posisjon, forklarer Ayre. – Hvis vi selger noen, da er det fordi manageren mener at de er overflødige, og hvis så skulle skje vil vi erstatte dem og hente nye spillere inn, slik vi alltid gjør.

- Det er ingen panikk for vår del, langt der i fra. Vi føler at vi gjør fremgang og blir bedre hele tiden.

Dersom Liverpool skulle levere et lignende regnskap til neste år vil de ikke være innenfor grensene til Financial Fair Play som har en tapsgrense på £35M i Premier League. I så fall kan eierne FSG føre opp et rentefritt lån på £47M som egenkapital.

- Det blir opp til eierne å avgjøre, kommenterer Ayre den saken. – Slik det er nå tror jeg imidlertid ikke det blir nødvendig. Vi er tro på at vi skal komme innenfor de retningslinjene som gjelder for FFP.

- Vår målsetning for de neste par årene er å gå i balanse, og siden ha profitt etter det. De nye reglene forventer at folk går i balanse og begrenser deres kostnader og lønnsutlegg. Vi vil tilpasse oss dette som alle andre.