- Vi må være tålmodige med Sterling og Ibe

Raheem Sterling og Jordon Ibe har fått få sjanser på Liverpools førstelag denne sesongen. Brendan Rodgers maner til tålmodighet med disse to spillerne.

18 år gamle Sterling var fast inventar i Liverpools startoppstilling i fjor høst, og fikk da også sin første landskamp for England. Denne sesongen har han imidlertid fått langt færre sjanser til å vise seg frem på førstelaget.

17 år gamle Ibe debuterte for førstelaget forrige sesong, men har stort sett slitt benk denne sesongen.

Nå antyder Brendan Rodgers at det kan bli aktuelt å sende duoen ut på lån.

- Jordon er bare 17 år gammel, og selv Raheem er fortsatt bare 18. Vi kan ikke glemme det. Vi må ikke forhaste oss når det gjelder utviklingen til disse unge spillerne, selv om vi ønsker at unge spillere skal slå seg inn på førstelaget. De har fått sine sjanser i løpet av det siste drøye året, uttaler Rodgers til Liverpool Echo.

- Det er viktig å forstå at førstelagsspill kan komme til ulike tider for noen spillere. Jordon har vært inn og ut av førstelagstroppen det meste av denne sesongen, men det vil trolig komme en dag da han trenger å bli lånt ut for å spille kamper og føle presset det medfører. I en alder av 17 år er han fortsatt under utvikling.

- Se på Raheems fremgang og hva han har oppnådd det siste året. Han har gått fra å spille for juniorlaget og reservelaget til å spille for landslaget. Men han har fortsatt mye igjen av sin profesjonelle karriere. På dette stadiet må vi bare håndtere dette, og sørge for å ta vare på ham med tanke på fremtiden.

- Begge disse spillerne forstår at dersom de er fokuserte og spiller bra, så vil de få sjansen til å spille. Men i den moderne fotballen kan det være vanskelig for unge spillere å få sitt gjennombrudd.

- Det siste året har de imidlertid sett at de vil få sjanser, og dersom de klarer å være profesjonelle og ta vare på mulighetene de får, vil de ha en utmerket sjanse til å gjøre fotballen til sitt levebrød.

- Vi må bare gi dem tid og forstå hva dette handler om. Det er ikke mange spillere som er klare for førstelaget når de er 17 eller 18 år gamle, men vi ønsker at de er førstelagsspillere i en alder av 20 eller 21.