- Vi ser opp til Suarez

Joe Allen sier at de andre Liverpool-spillerne ser opp til Luis Suarez som en helt og et idol.

Uruguayaneren noterte seg for sitt andre hat-trick for sesongen i går, og har nå gjort 28 mål totalt denne sesongen. 21 har kommet i ligaen, noe som gjør ham til toppscorer i Premier League.

- Det er ikke så mye mer å si om Luis. Han er en verdensklassespiller, og hat-tricket hans taler egentlig for seg selv, sier lagkamerat Allen til Liverpoolfc.com.

- Han har et unikt forhold både til spillerne han spiller sammen med, og også med supporterne. Det er ikke noe du ser så ofte. Han er en ordentlig helt og et idol for alle. Det fortjener han også å være, for måten han presterer for denne klubben på, fortsetter waliseren.

- Du vet at Luis er i stand til å skape noe når som helst i en kamp. Å ha noen med en slik egenskap på laget er enormt viktig. Luis vil alltid ha ballen og score flere mål. Du kan ikke be om mer enn det.

Suarez seiler nå opp som en av favorittene til å vinne kåringen PFA Players' Player of the Year.

- Vi er selvsagt partiske som Liverpool-spillere, men vi håper Luis vinner kåringen. Vi får vente og se hvordan det går, sier Allen.

Siden midten av desember har Liverpool slått Fulham 4-0, QPR 3-0, Sunderland 3-0, Norwich 5-0, Swansea 5-0 og nå altså Wigan 4-0. Dette mener Allen lover bra for fremtiden.

- Det ble en fantastisk kveld i Wigan for oss. Vi var effektive og holdt samtidig buret rent. Du kan ikke be om mer enn det.

- Dette var definitivt en av våre beste kamper denne sesongen, spesielt siden det var en bortekamp. Vi har hatt noen flotte resultater på hjemmebane den siste tiden, og dette lignet på de kampene. Dette gir oss et løft foran de siste kampene denne sesongen. Dette kan bli svært viktige kamper for oss.

- Det lover bra for fremtiden. Jeg tror supporterne ser det også. Det er flott å vite, og godt å se. Når vi scorer fire mål kan vi fokusere på måten vi angriper på, men jeg synes også at måten vi forsvarer oss på viser at vi er veldig solide for øyeblikket.

- Vi har til tider tatt ett steg frem og to tilbake. Det har vært noen vendepunkt denne sesongen, men jeg tror dette lover godt med tanke på kampene frem mot sesongslutt, og også med tanke på kommende sesonger.

- Liverpool FC er en verdenskjent klubb, og du ønsker å kjempe om alle pokaler du kan. Det er uheldig når du ikke er med i kampen om trofeene. Men det er sultne og ambisiøse folk i klubben, og vi ser mot fremtiden. Vi er ambisiøse og ønsker å kjempe om trofeer.

Neste oppgave for Liverpool er hjemmekamp mot Tottenham søndag om en uke.

- I garderoben har vi satt oss mål for sesonginnspurten. At vi konsentrerer oss om neste kamp er selvsagt en klassisk klisje, men jeg tror det stemmer godt for oss med tanke på kampene frem mot sesongslutt. Med prestasjoner og seire som den i går, har vi stor selvtillit foran neste kamp.

Allen benytter også sjansen til å skryte av nykommer Philippe Coutinho, som noterte seg for to målgivende pasninger i første omgang i går.

- Han har gjort seg bemerket umiddelbart. Han scoret i sin første kamp fra start og leverte to målgivende pasninger i går. Du ser kvalitetene han besitter med en gang. Han er en ung spiller, men han kommer til å bli en stor spiller for Liverpool.

Selv føler Allen at han har fremgang etter å ha vært ute av form en periode.

- Jeg føler jeg er på vei tilbake i form. Av og til er jeg kanskje for selvkritisk, men jeg synes det er deler av mitt spill hvor jeg kan bli bedre. Forhåpentligvis finner jeg tilbake til gamle takter igjen før sesongen er omme.

- Jeg er fortsatt ung, og har ikke hatt noen lang karriere. Men om jeg skal være ærlig så har jeg ikke måttet håndtere en slik formsvikt tidligere. Jeg spilte ikke på det høye nivået jeg krever av meg selv, men jeg har tro på at formen vil komme tilbake. Jeg har bare jobbet videre. Det er ikke noe nytt i så måte. Du må bare jobbe hardt og ha tro på at ting vil bli bedre.