- Vi skapte nok til å vinne

Brendan Rodgers mener Liverpool skapte nok sjanser mot Reading til å vinne to eller tre kamper i dag. Fremragende keeperspill av Alex McCarthy forhindret de røde fra å ta tre poeng.

Liverpool skapte mange sjanser, men Alex McCarthy, som spilte sin første førstelagskamp siden november, var i det umulige hjørnet.

- Jeg tror ikke spillerne våre kunne ha gjort noe mer. Noe av samspillet og kreativiteten i dag var enestående, uttalte Brendan Rodgers til Liverpoolfc.com etter 0-0 mot Reading.

- Noen ganger har du slike dager da keeperen foretar én eller to redninger, men i dag hadde vi 14 skudd på mål på bortebane.

- Jeg kjenner Alex meget godt – han kommer til å bli en topp, topp keeper. Å prestere slik etter å ha vært så lenge ute – det var en helt overveldende prestasjon.

- Vi er selvsagt frustrerte. Noe av spillet vårt var meget, meget bra. Vi måtte forsvare oss på kontringer et par ganger, og det er naturlig når du har ballen og er i angrep. Vi må ikke glemme at Pepe Reina foretok en meget flott redning også (fra Noel Hunt).

McCarthy reddet mesterlig fra Luis Suarez, Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Steven Gerrard. Det beste forsøket, fra Suarez, ble headet vekk på streken. Coutinho hadde også ballen i mål, men ble korrekt avblåst for offside.

- Vi er et av de mestscorende lagene i ligaen. Denne sesongen har noen av våre opptredener vært meget gode, Neste sesong må vi sørge for at prestasjonene omsettes til poeng. Det blir nøkkelen.

- Vi skapte nok sjanser til å vinne to eller tre kamper i dag. Man må gi honnør til Readings gutter fordi de forsvarte seg bra når de måtte, til tider hadde de spillere på streken. Det var en meget, meget vanskelig kamp for dem, men vi forventet å vinne kampen.

Liverpool blir liggende på 7.plass på tabellen. Det skiller åtte poeng opp til Tottenham på 5.plass.

- Det er ett poeng til, men det burde ha blitt tre. Vår målsetting i de siste kampene for sesongen er å ende så høyt som mulig på tabellen.

- Vi fikk ingen god start, men siden de første 13-14 kampene har vi virkelig hevet oss. Vi er skuffet over at vi ikke tok tre poeng både  forrige uke og denne uken, men dette er en prosess. Og det jeg ser hele tiden er sulten, lagånden og besluttsomheten i laget.

- I dag var det en skikkelig kreativ forestilling. Vi hadde gode sjanser, men det ville seg ikke. Du må gi meget stor honnør til Alex. Vi må bare slikke sårene og komme oss videre.

Liverpool har nå spilt målløst i to kamper på rad.
- Du forsøker hele tiden å finne løsninger for å bryte ned motstanderen, men jeg synes ikke det handlet om å bryte ned motstanderen i dag. Jeg synes vi gjorde det, men vi møtte en keeper som var inspirert.

- Vi kan ikke klage i år ettersom vi har scoret mange mål, men i de to seneste kampene har vi bare ikke vært i stand til å finne veien til nettmaskene, og det er slikt som skjer.

- Men vi har holdt buret rent igjen. Vi har gjort det 13 ganger, og der er vi blant de beste i ligaen. Dette er marginale kamper som vi tar med oss videre, men fremover må vi avgjøre slike kamper.

Lokale journalister ville vite om 23-årige McCarthy har potensial til å spille for Englands A-landslag.

- Ja, helt klart. Det er det ingen tvil om. Han får en hard jobb fordi Joe Hart er en av de fem beste keeperne i verden, slik at det kommer til å bli vanskelig for ham.

- Jeg husker ham fra da jeg var manager her, men jeg var klar over ham før det. Han kom inn senere da han var tenåring, og han har bestandig hatt talent.

- Reading har alltid produsert veldig gode keepere, så han var nede på rangstigen på den tiden jeg var her og ute på lån.

- Men han har alle kvalitetene til å bli en topp, topp keeper. Det var en stor forestilling fra ham.