- Vi startet kampen for dårlig

Stewart Downing mener at Liverpool kom for sent igang i gårsdagens kamp mot Southampton, og peker på dette som hovedårsaken til 3-1 tapet.

- Vi startet rett og slett ikke kampen godt nok. Manageren sa vi ikke begynte å spille før vi lå under 2-0. Han poengterte før matchen at dette var en vanskelig kamp, trolig en av de vanskeligste i sesongen, forteller Downing til Liverpoolfc.com.

- Southampton kjemper for livet, og de var det beste laget i går. Du må gi de honnør for det. Vi kom igang for sent, legger han til.

Før kampstart var imidlertid selvtilliten høy i den røde leiren, etter en flott seier over Tottenham forrige helg.

- Når du slår Tottenham på hjemmebane, bør du også være i stand til å slå Southampton på bortebane. Dersom man ønsker å komme inn blant topp fire må man reise til steder som dette og vinne. Men det er lettere sagt enn gjort. Det er vanskelig å møte lag som kjemper for å unngå nedrykk, og som også spiller for å overbevise sin nye manager.

- Jeg mener vi skapte sjanser i kampen selv om vi ikke spilte godt. Vi begynte å spille for sent, og kampen var i realiteten over.

Nå venter en ny vanskelig bortekamp mot et nedrykkstruet lag ved neste korsvei, nemlig Downings forrige klubb, Aston Villa. Men først skal mange i Liverpools tropp spille landskamper.

- Det blir fint for gutta å reise bort for å spille landskamper. Det vil føre tankene litt bort fra dette tapet. De kan uansett reflektere over kampen og hva vi må gjøre i neste kamp. Alt avhenger nå av vårt neste resultat mot Villa.

- De av oss som ikke skal reise bort å spille landskamper vil bli igjen, og trene og jobbe inn mot Villa-kampen. Det blir en vanskelig bortekamp, for de kjemper også for å unngå nedrykk.

- Jeg vet hvordan det er å spille på Villa Park. Publikum vil være mot oss, men stemningen på tribunen vil være god. Vi må reise dit og vinne.