- Vi tar en kamp om gangen

Liverpool er oppe på andreplass i Premier League etter 4-0 over Fulham. Brendan Rodgers bedyrer at hans lag tar en kamp om gangen, og ikke tenker for langt fremover.

- Vi tar bare en kamp om gangen. Det eneste vi har bevist er at vi har vunnet sju kamper nå, uttalte manageren på pressekonferansen etter ettermiddagens kamp på Anfield.

- Studerer man vår form fra januar av, viser den at vi plukker poeng. Da jeg kom til klubben var vi sårbare i kamper som dette. Gruppen virket nervøse av en eller annen grunn.

- Over tid har vår mentalitet og vårt fokus i kampene blitt bra, og vi har blitt nådeløse i denne type kamper. Det er hva Liverpool handler om, energien og vinnerviljen vi viser nå.

- Spillerne skal ha enorm honnør for jobben de har lagt ned. Det er de som gjør dette. Vi spilte veldig bra. Vår appetitt for kampen var enestående. Det var en skikkelig hunger etter å få tak i ballen. Vi hadde over 30 skudd på mål, så vi dominerte kampen veldig, noe som jeg er veldig godt fornøyd med.

- Mot Crystal Palace var vi i en lignende posisjon, men var for trege i annen omgang og kampen døde ut. Fulham har gode spillere, og dersom du ikke er aggressiv nok i presset og samhandlingen kan de score mål. Det har de vist. For oss handlet det om hunger etter å stramme grepet om kampen enda mer. Vi gjorde det veldig bra.

Luis Suarez scoret to nye mål, og er nå oppe på åtte mål totalt i årets Premier League. Han er dermed divisjonens toppscorer sammen med Daniel Sturridge.

- Jeg syntes Suarez og Sturridge kunne ha scoret en eller to til. Det var en vanskelig dag for Fulham, for vi var veldig aggressive i vårt spill og kunne ha gjort flere mål.

- Deres forsvarsspillere fikk en stor arbeidsbyrde. De hadde to gode proffer sentralt på midtbanen i Steve Sidwell og Scott Parker – spillere som har vært med i Premier League lenge – men det var trolig vanskelig for dem i dag på grunn av vår kvalitet og våre bevegelser.

- Vi spilte utmerket, og spissene og de andre spillerne kunne ha gjort et mål eller to til med litt mer hell. Men vi tar til takke med fire og ser fremover.

Manageren la om til 4-3-3 og kjørte Daniel Agger inn på laget igjen i denne kampen.

- Det skyldes spillerne jeg hadde tilgjengelig. Som trener vurderer du alltid spillerne du har tilgjengelig.

- Vår spillestil vil alltid være den samme, når det gjelder hva vi prøver å oppnå her. Vår modell og vår filosofi – det vi forsøker å innføre – vil fortsette å bli bedre. Systemer kan vi forandre, men spillestilen vil forbli den samme. Det er viktig at vi har den fleksibiliteten. Vi har de siste kampene vist at vi kan spille i et annet system. Det fungerte bra, og var effektivt for oss.

- I dag gikk vi tilbake til et annet system, og viste god rytme i vårt spill med en del vidunderlig angrepsfotball. Det var viktig at vi holdt buret rent også. Det handler kun om spillerne som er tilgjengelige og hva du føler at kampen trenger.

- Spillerne forstår bedre hva vi forsøker å gjøre nå. Av og til kan du komme til en klubb og folk snakker om å holde ballen i laget. Noen ganger kan det føre til at spillerne tror at alt handler om å holde på ballen. Men å holde på ballen er ikke noe mål i seg selv. Vi må ha gjennombruddsstyrke. Over tid – jo lenger vi har jobbet sammen – jo bedre har vår gjennombruddsstyrke blitt.

- Vi er veldig aggressive når vi forsvarer oss og presser ballfører, og det hjelper oss til å vinne ballen høyere i banen for å skape flere sjanser. Det hjelper på at du henter inn den type spillere du ønsker – spillere som passer profilen til det spillet du forsøker å spille.

- Du ser spillere som unge Coutinho, som startet en kamp for første gang etter skaden sin i dag. Som manager er det strålende å se en slik spiller. For tilskuerne og supporterne må det være en glede å se ham i aksjon. Hans arroganse med ballen og hans kreativitet er så god.

- Det er en veldig positiv tankegang i hele troppen nå. Vi har tro på oss selv, og heldigvis vil vi fortsette å forbedre oss, noe som er viktig.