- Viktig å få skryterettighetene

Steven Gerrard ønsker å havne foran Everton på tabellen og også ødelegge naboens mulighet til e-cupspill. Et derby handler om mer enn bare poeng og tabellposisjon.

Everton, som ligger fem poeng foran Liverpool og tre poeng unna 5.plassen, er fortsatt med i kampen om spill i Europa.
- Med tanke på ligatabellen betyr kampen mer for Everton ettersom de fortsatt har en mulighet for å snike seg til e-cupspill. Men selv om Liverpool bare møtte Everton i en treningskamp, ville viljen til å vinne fortsatt være der, sier Steven Gerrard til Liverpool Post.

- Det er derfor derbyet er så spesielt. Det dreier seg ikke om poeng eller om hva du kan oppnå. Det handler ikke om hvor du ligger på tabellen. Det dreier seg om å få skryterettighetene i byen.

- Everton har hatt en fantastisk sesong. De har spilt meget bra og vært stabile. Men vi er desperate etter å vinne kampen. Vi ønsker å ende så høyt som mulig på tabellen.

- Selvsagt er det en målsetting å ende foran Everton. Før forrige helg sa vi at vi er ute etter å vinne våre fire siste kamper. Dersom vi vinner på søndag, vil vi bare være to poeng bak dem.

- Everton har vært stabile, men de ligger bare på sjette. De har hatt en god sesong, men deres målsetting er kanskje litt forskjellig fra de andre lagene rundt dem på tabellen. Eksemplet på god stabilitet må være Manchester United, ikke Everton.

Steven Gerrard får sitt 29. møte med Everton på Anfield søndag. I tilsvarende oppgjør forrige sesong lagde han det første hattricket i et Merseyside-derby siden Ian Rush scoret fire på Goodison Park i 1982.

- Det er en av mine favorittminner som Liverpool-spiller. Bare det å vinne et derby gir et stort nok løft, spesielt for en lokal gutt. Vi alle vet hvor mye kampene betyr for byen.

- Å vinne et derby er utrolig. Å score i et derby er utrolig. Så å lage hattrick gjør det til favorittderbyet mitt av dem jeg har spilt i.