- Viktig at ingen ble skadet

Seier, ingen baklengsmål og ingen skader gledet Brendan Rodgers i den første av tre kamper på andre verdensdeler denne sommeren.

– Totalt sett er jeg fornøyd med prestasjonen. Målet vårt var å bedre kampformen, og det var viktig at ingen ble skadet. Vi ønsker bli forberedt til Premier League, og jeg kunne ikke spurt om mer fra spillerne såpass tidlig i sesongen, sa nordiren på pressekonferansen etter at Liverpool vant med to mål mot et sammensatt indonesisk lag i ettermiddag.

Selv om Liverpool var et bedre lag i alle faser og vant fortjent til slutt, klarte hjemmelaget å komme til et par store målsjanser i løpet av kampen.

– Jeg syntes først og fremst at det indonesiske laget var gode. De jobbet hardt. Vi visste at det kom til å bli en veldig tøff kamp etter at de spilte mot Arsenal. Stjernen på det indonesiske laget var hele laget.

Rodgers får raskt spørsmål om hvordan fremtiden til Liverpool ser ut.

– Da jeg, som manager, kom hit, hadde jeg et håp om å være her lenge. Vi har selvfølgelig lyst til å vinne ligatittelen og komme til Champions League. Det er en «step-by-step»-prosess, og i Premier League er det en stor utfordring å komme blant de fire beste.

Nå bærer sommerturnéen videre til Melbourne i Australia, men Liverpool-sjefen forteller at han virkelig har hatt glede av oppholdet i det asiatiske landet.

– Atmosfæren var utrolig. Dette er et av verdens vakreste land. På vegne av Liverpool Football Club: Terima Kasih («tusen takk» på indonesisk)! Dersom jeg skal nevne et land i verden man bør besøke, er dette det.