- Viktig med dybde i troppen

Før den hektiske jule- og nyttårsperioden forteller Simon Mignolet at han tror størrelsen på spillertroppen vil være en viktig faktor for å holde seg i toppen.

– Fra nå til februar er det mange kamper som skal spilles, så for oss handler det om at alle holder seg skadefrie, at alle jobber hardt, og at vi plukker så mange poeng som mulig i løpet av den perioden, forteller Mignolet til klubbens nettside.

Med kamper som kommer på løpende bånd i den tradisjonelle romjuls- og nyttårperioden, der Liverpool blant mange ligarunder har tre kamper fra 26. desember til nyttår, tror den belgiske landslagsmålvakten at de helrøde er nødt til å vise dybden i spillertroppen for å lykkes.

– Det er alltid godt å ha en stor stall, og jeg mener vi har det. Hvis noen blir skadet, eller hvis noen blir suspendert, er det alltid noen andre som er klare til å komme inn i laget for å gjøre en jobb og prestere bra, slår 25-åringen fast.

Han legger til at det hele tiden er konkurranse om plassene.

– Det kan bare være en bra ting. Forhåpentligvis får vi se at det lønner seg i den hektiske perioden.

– Vi er nummer to i ligaen, og det er viktig å bli der oppe og bygge videre på starten vår denne sesongen. Forhåpentligvis kan vi gjøre det med seier mot Hull på søndag.

Hull går inn til møtet med Liverpool på 13.-plassen i ligaen, men skuddstopperen er på ingen måte ukjent med hva som ventes fra «tigerne» på KC Stadium. Han kjenner nemlig manager Steve Bruce fra tiden de var sammen i gamleklubben Sunderland.

– Jeg vet hvordan han alltid prøver å tenne spillerne i forkant, så de er nok klare og vil presse oss hardt. Jeg forventer en fysisk kamp, men vi må bare fokusere på oss selv og sørge for at vi gjør det vi kan best, sier han.

– Alle kamper i Premier League er vanskelige. Vi ønsker ikke å se på hva som kommer etter Hull-kampen ennå – nå er fokuset på den kampen, for å være sikre på at vi gjør ting riktig.

– Vi møtte Everton forrige helg og fikk et poeng til slutt. Det kan vise seg å være et viktig poeng etter seier mot Hull. Vi må sørge for at vi er klare, og vi må prestere.

Tre poeng betyr i så fall at Liverpool hopper opp til 27 poeng etter 13 runder. Arsenal leder Premier League før helga med 28 poeng på de første 12 kampene.

– Men vi kan ikke se altfor langt frem på kalenderen, så på søndag må vi sørge for at vi går inn til kampen med riktig fokus.

– Som jeg sa, er hver eneste kamp i Premier League vanskelig. Det er ikke viktig å se på motstanderen akkurat nå. Det er fortsatt ganske tidlig, og vi må tenke på oss selv og sørge for at vi gjør ting riktig, for da trenger vi ikke å bekymre oss over hva alle andre lag gjør, gjentar sisteskansen.