- Vurderer å gå på utlån

Med en rekke spillere i forsvarskøen, ser ikke Andre Wisdom negativt på mulighetene for et utlån til en annen klubb kommende sesong.

– Manageren har bedt meg om å vurdere det og ha det i tankene. Nå som vi ikke spiller i Europaligaen, er muligheten for å spille hver uke mindre enn tidligere, sier den engelske U21-landslagsspilleren, ifølge Liverpoolfc.com.

Forsvarstalentet fikk spille 19 førstelagskamper for Liverpool i løpet av forrige sesong. Han debuterte mot Young Boys på bortebane i fjor høst og scoret i samme kamp, men nå har Glen Johnson og José Enrique igjen tatt over backplassene, og Martin Kelly er tilbake fra sin alvorlige kneskade. Det gjør veien tilbake til førstelaget ekstra lang for 20-åringen fra Leeds.

– Å dra på lån er en mulighet. Jeg er åpen for enhver god idé.

I tillegg til Kelly er også Jon Flanagan tilbake i spill etter å ha slitt med diverse skader det siste året. Det betyr at Liverpool har med fire høyrebacker på reisen til Indonesia, Australia og Thailand.

– Det er alltid en utfordring, men når du får større konkurranse (om plassene), sørger det for at du prøver enda hardere enn tidligere. Jeg har en mulighet til å markere meg på trening, sier Wisdom.

– I fjor fikk jeg min debut i Europaligaen og i Premier League. Å være i førstelaget gjør at ting har endret seg mye for meg. Konkurransen er mye hardere, kravene er mye større. Men det er bra, og jeg liker det.

Han sier at han har vokst fysisk og mentalt etter å ha blitt fast i førstelagstroppen på Melwood.

– Jeg har fått erfaring, særlig ved å spille ved siden av Jamie Carragher. Han lærte meg ganske mye på trening og i kamper, både fotballmessig og hva jeg skal gjøre på banen.

Nå som Carragher har lagt fotballskoene på hylla, valgte Brendan Rodgers å hente inn Kolo Touré fra Manchester City som en erstatter. Selv håper Wisdom å bli en regelmessig figur i Liverpool-forsvaret.

– Forhåpentligvis på lang sikt. Det er vanskelig for en ung spiller å komme inn og spille midtstopper i Premier League. Du trenger erfaring, så det tar tid.

Så langt har han spilt flestepartene av kampene sine for førstelaget på høyre- og venstrebackplassen, selv om han spiller i midtforsvaret for reservelaget og England U21.

– Å spille på sidebackplassene har gitt meg en mulighet til å introdusere meg selv og bli vant til konkurransen, forklarer Wisdom.

Hans nye forsvarskollega, Touré, er ikke er ukjent ansikt for unggutten.

– Kolo Touré, det sier seg selv. Han har spilt i Arsenal med spillere som Thierry Henry, Robert Pires, Patrick Viera – spillere som aldri kommer til å bli glemt.

– Jeg har trent med ham i to uker, og jeg kan allerede se kvalitetene hans og lære av ham. Han er en god spiller. Han prater mye, han er god teknisk. Det er flott å trene med spillere som ham, Daniel Agger og Martin Skrtel.